Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για παραγγελίες άνω των 50€!
English English Greek Greek
0 Καλάθι
Προστέθηκε στο καλαθι
    Έχετε προϊόντα στο καλάθι σας
    Έχετε 1 προϊόν στο καλάθι σας
    Συνολο
    Ολοκληρωση Αγορας Συνεχιση Αγορων

    News

    ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ PICNIC

    ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ PICNIC

    Όσο ακόμα οι μέρες το επιτρέπουν και όσο μπορούμε να κρατήσουμε το καλοκαίρι κοντά μας, η ετοιμασία ενός πικ νικ μπορεί να γίνει πολύ ευχάριστη διαδικασία! 

    Διαβάστε περισσότερα

    ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

    ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

    Το καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με τις υψηλές θερμοκρασίες και αυτό κάνει απαραίτητα τα πολλά και μικρά γεύματα. Τα σνακ είναι μια πολύ καλή λύση, καθώς μεταφέρονται εύκολα και χορταίνουν, χωρίς να βαραίνουν το στομάχι. 

    Όταν μάλιστα μπορούν να είναι υγιεινά και πεντανόστιμα, γίνονται ιδανικά και ξετρελαίνουν και τα παιδιά. 

    Τέτοια συνταγή είναι και η σημερινή, καθώς στο πρώτο μας Well B Retreat,  o chef του Thalatta Beach Hotel, μας έφτιαξε πεντανόστιμες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, που μας ξετρέλαναν όλους. 

    Φυσικά χρησιμοποίησε την κουβερτούρα μας, με τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε κακάο και την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ: https://wellb.gr/products/steviadarkchocolate

    Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή! Είναι πανεύκολη και θα λατρέψετε το αποτέλεσμα! 

    Υλικά:

     

    mpares

    Εκτέλεση:

    Ζεσταίνουμε το ταχίνι και το μέλι σε μπεν μαρί. Λιώνουμε ξεχωριστά την κουβερτούρα σε άλλο μπεν μαρί. Τοποθετούμε τους  ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά, τη βρώμη και τα cranberries σε μια μπασίνα και προσθέτουμε το μέλι με το ταχίνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί  μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια  ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε σε ένα ταψί, κόβουμε τις μπάρες και τις αφήνουμε  για τουλάχιστον  4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστούν και να σφίξουν.

    Καλή επιτυχία!

     

    mpares

     

    Συνταγή: Χαράλαμπος Φλεβάρης, Executive Chef Thalatta Hotel

    chef haralambos

    ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛΕΙΜΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

    ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛΕΙΜΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

    Η ζέστη του Ιουνίου είναι εδώ και αυτό κάνει τα ελαφριά γεύματα πιο απαραίτητα από ποτέ.

    Οι σαλάτες είναι ιδανικές γι' αυτήν την περίοδο και εμείς έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια σαλάτα που θα σας ξετρελάνει!

    Μπήκαμε στην κουζίνα με τη Σαμπρίνα Χωραφά, η οποία χρησιμοποιώντας τα προϊόντα σαλάτας B by Nadia Boule και εποχιακά λαχανικά, έφτιαξε μια συνταγή φρέσκια και ελαφριά!

    Είναι πανέυκολη και κυρίως πεντανόστιμη!

    salad3

    Για τη σαλάτα:

    • 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
    • 2 φλιτζάνια κινόα βρασμένη
    • 2 χούφτες άγρια ρόκα
    • 15 ντοματίνια
    • 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
    • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί σε καρεδάκια
    • Δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

    salad

    Για τη βινεγκρέτ:

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Βράζουμε τα ρεβύθια και την κινόα ξεχωριστά, καθώς η κινόα χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να μαλακώσει. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ. Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά της βινεγκρέτ και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ιδανικά χρησιμοποιήστε μίξερ χειρός, ώστε να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σως. Περιχύστε τη σαλάτα και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να βραχούν όλα τα υλικά της σαλάτας.

    salad2

    ΥΓΙΕΙΝΟ CHEESECAKE ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

    ΥΓΙΕΙΝΟ CHEESECAKE ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

    Οι υπέροχες μέρες του καλοκαιριού είναι εδώ! 
    Τα γλυκά δεν χρειάζεται να βγαίνουν από τη διατροφή μας, αφού μπορούν να προσαρμόζονται με έξυπνους και γευστικούς τρόπους. 

    cheesecake1
    Αυτό ακριβώς κάναμε και με τη Σαμπρίνα Χωραφά, με την οποία μπήκαμε στην κουζίνα και φτιάξαμε ένα υπέροχο εναλλακτικό cheesecake, που μας πήρε τα μυαλά!
    Πεντανόστιμο, υγιεινό και πανεύκολο! 
    Τα μπισκότα που συνήθως χρησιμοποιούνται αντικαταστάθηκαν με χαρούπι και αποξηραμένα φρούτα και για την κρέμα δεν χρησιμοποιήσαμε τίποτα γαλακτοκομικό και φυσικά καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη. Το ταχίνι έδωσε μια πολύ πλούσια γεύση, την οποία μπορείτε να προσαρμόσετε σε ένταση, ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα, αυξομειώνοντας την ποσότητα στη συνταγή . Φροντίστε μόνο να έχετε μουλιάσει πολύ καλά τα κάσιους, ώστε τα υλικά της κρέμας να χτυπηθούν πολύ καλά και να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα. 

    Για τη βάση:

    • 200 γρ. παξιμάδια χαρουπιού
    • 80 γρ. βρώμη
    • 100 γρ. καρύδια, τριμμένα
    • 5 απύρηνους χουρμάδες
    • 70 γρ. βιολογικό μέλι ελάτου
    • 80 γρ. λάδι καρύδας
    • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

    Για την κρέμα:

    • 2 κούπες ωμά κάσιους (μουλιασμένα όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 3 ώρες)
    • 2 κ.σ. ταχίνι
    • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 3 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου 
    • 3 κ.σ. λάδι καρύδας
    • 4-5 σταγόνες βανίλια

    cheesecake2

    Εκτέλεση:

    Χτυπάμε τα παξιμάδια καρύδια στο blender μέχρι να γίνουν αλεύρι. Συμπληρώνουμε και τη βρώμη για να χτυπηθεί και αυτή με τα παξιμάδια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε έως ότου δημιουργηθεί μια κολλώδης μάζα. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί, προσθέτουμε το μείγμα και το πιέζουμε ώστε η επιφάνειά του να φτάσει σε ύψος περίπου 2 εκ. Το ψήνουμε στον αέρα, στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
    cheesecake3

    Όσο ψήνεται η βάση στον φούρνο, χτυπάμε τα κάσιους μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε ατομικές μερίδες σε γυάλινα ποτηράκια, δημιουργώντας στρώσεις. Στον πάτο του ποτηριού, τοποθετούμε τη βάση που πλέον έχει κρυώσει, αφού την σπάμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια. Συμπληρώνουμε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας κρέμα και περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό επάλειμμα πορτοκαλιού με goji berry, αγαύη και αστεροειδή γλυκάνισο από πάνω.

    cheesecake4

    Tips: 

    • Αν δε θέλετε να σερβίρετε αμέσως το cheesecake, συντηρείστε την κρέμα και το επάλειμμα  στο ψυγείο και τη βάση εκτός ψυγείου για να μη μαλακώσει. 
    • Χρησιμοποήσαμε βιολογικό μέλι σαν γλυκαντικό, που είναι γεμάτο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία αλλά αν είστε vegan μπορείτε να το αντικαταστήσετε εύκολα με σιρόπι αγαύης.

    cheesecake5

     

    ΥΓΙΕΙΝΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΠΑΝΑΝΟΨΩΜΟΥ

    ΥΓΙΕΙΝΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΠΑΝΑΝΟΨΩΜΟΥ

    Το μπανανόψωμο έχει έρθει τα τελευταία χρόνια σαν συνταγή και στην Ελλάδα και η αλήθεια είναι πως έχει αγαπηθεί πολύ!

    Είναι εύκολο, γλυκό χωρίς να λιγώνει, κάτι ανάμεσα σε ψωμί και κέικ και μπορεί να γίνει πολύ πολύ υγιεινό. 

    Οι μαμάδες το αγαπούν γιατί αρέσει στα παιδιά και γιατί καταναλώνουν με αυτόν τον τρόπο φρούτα, χωρίς καν να το καταλαβαίνουν. Επίσης, είναι το τέλειο συνοδευτικό σε απογευματινό καφέ, οπότε όλοι μένουν ευχαριστημένοι!

    Πάμε να το φτιάξουμε στην υγιεινή φυσικά εκδοχή του!

    Για τα muffins θα χρειστούμε: (7-8 ατομικά μάφινς)

    • 3 ώριμες μπανάνες
    • 1/2 φλιτζάνι βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 2 αβγά
    • λίγες σταγόνες φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
    • 1 κ.τ.γ. κανέλα
    • μια πρέζα ανθό αλατιού
    • 1/2 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
    • 1 γιαούρτι 2%
    • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 
    • 1/2 φλιτζάνι βρώμη, χτυπημένη στο μούλτι μέχρι να γίνει αλεύρι
    • 1/2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
    • 1κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ 
    • 3 κ.τ.σ βιολογικό μέλι ελάτου
    • 1 κ.τ.γ σπόρους chia 

    muffins

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C, στον αέρα.
    • Λίωστε τις μπανάνες με ένα πηρούνι ή στο μούλτι και σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατατέψτε με υπόλοιπα υγρά υλικά (ελαιόλαδο, αβγά, βανίλια, μέλι, γιαούρτι).
    • Ανακατέψτε καλά με σύρμα και αρχίστε να προσθέτετε και τα στερεά στοιχεία σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς! Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πηχτό ομοιογενές μίγμα. 
    • Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο τη μέσα πλευρά των ατομικών ταψιών για μάφινς, ώστε να μην κολλήσουν κατά τo ψήσιμο. (υπάρχουν αλουμινένια μιας χρήσης για μεγαλύτερη ευκολία)
    • Χωρίστε το μίγμα στα ταψάκια. Αφήστε χώρο γιατί θα φουσκώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 
    • Ψήστε για περίπου 25 λεπτά. (Τα μάφινς θα είναι έτοιμα, όταν τα τρυπήσετε προσεκτικά με οδοντογλυφίδα ή μαχαιράκι και αυτά βγαίνουν καθαρά)
    • Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε τα 10 λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. 
    • Βγάλτε τα προσεκτικά από τα ταψάκια και σερβίρετε με φράουλες ή όποιο άλλο φρούτο θέλετε!

    healthy muffins

     

    TIPS:

    • Αν θέλετε να χρησιμοποίησετε μόνο βρώμη στη συνταγή σας, μπορείτε να το κάνετε, αλλά δε θα έχει την αίσθηση του κέικ. Θα μοιάζει περισσότερο με μούσλι ή μπάρα, οπότε καλύτερα σε αυτήν την περίπτωση να χρησιμοποιήσετε ταψάκι για το ψήσιμο.
    • Μην ανησυχείτε για τα ακριβή γραμμάρια του φλυτζανιού. Απλά φροντίστε όταν φτιάχνετε μια συνταγή με αυτόν το τρόπο να χρησιμοποιείτε για μέτρηση το ίδιο φιτζάνι σε όλα τα υλικά. 
    • Όπως πάντα, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και χρησιμοποιήστε και υλικά της αρεσκείας σας, όπως κομματάκια σοκολάτας ή μικρή ποσότητα ξηρών καρπών. 


    Καλή επιτυχία!