Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για παραγγελίες άνω των 50€!
English English Greek Greek
0 Καλάθι
Προστέθηκε στο καλαθι
    Έχετε προϊόντα στο καλάθι σας
    Έχετε 1 προϊόν στο καλάθι σας
    Συνολο
    Ολοκληρωση Αγορας Συνεχιση Αγορων

    News

    SMOOTHIE BOWL ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

    SMOOTHIE BOWL ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

    Ο χειμώνας είναι εδώ και τα φρούτα και λαχανικά αυτής της εποχής έχουν κάνει την εμφάνισή τους! 

    Έτσι λοιπόν κι εμείς, είμαστε πανέτοιμοι για συνταγές χειμερινές, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το αγαπημένο μας παντζάρι!

    Το ήξερες ότι το παντζάρι περιέχει πολλές βιταμίνες; Έχει αντικαρκινική δράση και αποτρέπει την αστεοπόρωση. Επίσης πολύ είναι υψηλό σε σίδηρο και σε βιταμίνες Β1 & Β2. Τι λες; Μήπως να το εντάξεις στη καθημερινότητα σου;

    patzari
    Σας δίνω μια συνταγή που αγαπώ πολύ και λατρεύω τη γεύση του. Το smoothie bowl με παντζάρι είναι ό, τι πρέπει για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με γέυση και ενέργεια.

    Συνταγή για 1 Smoothie Bowl:
    • 1 παντζάρι μεσαίου μεγέθους
    • 50 γρ νερό ή γάλα της αρεσκείας σας
    • 1 κ.σ βιολογικό μέλι
    • 1 κ.γ chia seed
    • 50 γρ mix berries κατεψυγμένα
    • 60 γρ μπανάνα κατεψυγμένα 
    Topping:
    • 1 κ.γ τριμμένη καρύδα
    • 4-5 αμύγδαλα
    • 1/2 κ.γ chia seed
    • 1/2 μήλο
    • 1/2 μπανάνα
    • μαύρη σταφίδα
    Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τα ρίξεις όλα μέσα στο μπλέντερ. Φυσικά και μπορείτε να βάλετε ότι topping επιθυμείτε.

    Από την food blogger Αγγελική Τσουκαλά

    ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ PICNIC

    ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΟ PICNIC

    Όσο ακόμα οι μέρες το επιτρέπουν και όσο μπορούμε να κρατήσουμε το καλοκαίρι κοντά μας, η ετοιμασία ενός πικ νικ μπορεί να γίνει πολύ ευχάριστη διαδικασία! 

    Διαβάστε περισσότερα

    ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

    ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

    Το καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με τις υψηλές θερμοκρασίες και αυτό κάνει απαραίτητα τα πολλά και μικρά γεύματα. Τα σνακ είναι μια πολύ καλή λύση, καθώς μεταφέρονται εύκολα και χορταίνουν, χωρίς να βαραίνουν το στομάχι. 

    Όταν μάλιστα μπορούν να είναι υγιεινά και πεντανόστιμα, γίνονται ιδανικά και ξετρελαίνουν και τα παιδιά. 

    Τέτοια συνταγή είναι και η σημερινή, καθώς στο πρώτο μας Well B Retreat,  o chef του Thalatta Beach Hotel, μας έφτιαξε πεντανόστιμες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, που μας ξετρέλαναν όλους. 

    Φυσικά χρησιμοποίησε την κουβερτούρα μας, με τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε κακάο και την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ: https://wellb.gr/products/steviadarkchocolate

    Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή! Είναι πανεύκολη και θα λατρέψετε το αποτέλεσμα! 

    Υλικά:

     

    mpares

    Εκτέλεση:

    Ζεσταίνουμε το ταχίνι και το μέλι σε μπεν μαρί. Λιώνουμε ξεχωριστά την κουβερτούρα σε άλλο μπεν μαρί. Τοποθετούμε τους  ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά, τη βρώμη και τα cranberries σε μια μπασίνα και προσθέτουμε το μέλι με το ταχίνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί  μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια  ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε σε ένα ταψί, κόβουμε τις μπάρες και τις αφήνουμε  για τουλάχιστον  4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστούν και να σφίξουν.

    Καλή επιτυχία!

     

    mpares

     

    Συνταγή: Χαράλαμπος Φλεβάρης, Executive Chef Thalatta Hotel

    chef haralambos

    ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛΕΙΜΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

    ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛΕΙΜΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

    Η ζέστη του Ιουνίου είναι εδώ και αυτό κάνει τα ελαφριά γεύματα πιο απαραίτητα από ποτέ.

    Οι σαλάτες είναι ιδανικές γι' αυτήν την περίοδο και εμείς έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια σαλάτα που θα σας ξετρελάνει!

    Μπήκαμε στην κουζίνα με τη Σαμπρίνα Χωραφά, η οποία χρησιμοποιώντας τα προϊόντα σαλάτας B by Nadia Boule και εποχιακά λαχανικά, έφτιαξε μια συνταγή φρέσκια και ελαφριά!

    Είναι πανέυκολη και κυρίως πεντανόστιμη!

    salad3

    Για τη σαλάτα:

    • 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
    • 2 φλιτζάνια κινόα βρασμένη
    • 2 χούφτες άγρια ρόκα
    • 15 ντοματίνια
    • 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
    • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί σε καρεδάκια
    • Δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

    salad

    Για τη βινεγκρέτ:

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Βράζουμε τα ρεβύθια και την κινόα ξεχωριστά, καθώς η κινόα χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να μαλακώσει. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ. Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά της βινεγκρέτ και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ιδανικά χρησιμοποιήστε μίξερ χειρός, ώστε να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σως. Περιχύστε τη σαλάτα και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να βραχούν όλα τα υλικά της σαλάτας.

    salad2

    ΥΓΙΕΙΝΟ CHEESECAKE ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

    ΥΓΙΕΙΝΟ CHEESECAKE ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

    Οι υπέροχες μέρες του καλοκαιριού είναι εδώ! 
    Τα γλυκά δεν χρειάζεται να βγαίνουν από τη διατροφή μας, αφού μπορούν να προσαρμόζονται με έξυπνους και γευστικούς τρόπους. 

    cheesecake1
    Αυτό ακριβώς κάναμε και με τη Σαμπρίνα Χωραφά, με την οποία μπήκαμε στην κουζίνα και φτιάξαμε ένα υπέροχο εναλλακτικό cheesecake, που μας πήρε τα μυαλά!
    Πεντανόστιμο, υγιεινό και πανεύκολο! 
    Τα μπισκότα που συνήθως χρησιμοποιούνται αντικαταστάθηκαν με χαρούπι και αποξηραμένα φρούτα και για την κρέμα δεν χρησιμοποιήσαμε τίποτα γαλακτοκομικό και φυσικά καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη. Το ταχίνι έδωσε μια πολύ πλούσια γεύση, την οποία μπορείτε να προσαρμόσετε σε ένταση, ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα, αυξομειώνοντας την ποσότητα στη συνταγή . Φροντίστε μόνο να έχετε μουλιάσει πολύ καλά τα κάσιους, ώστε τα υλικά της κρέμας να χτυπηθούν πολύ καλά και να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα. 

    Για τη βάση:

    • 200 γρ. παξιμάδια χαρουπιού
    • 80 γρ. βρώμη
    • 100 γρ. καρύδια, τριμμένα
    • 5 απύρηνους χουρμάδες
    • 70 γρ. βιολογικό μέλι ελάτου
    • 80 γρ. λάδι καρύδας
    • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

    Για την κρέμα:

    • 2 κούπες ωμά κάσιους (μουλιασμένα όλο το βράδυ ή τουλάχιστον 3 ώρες)
    • 2 κ.σ. ταχίνι
    • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 3 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου 
    • 3 κ.σ. λάδι καρύδας
    • 4-5 σταγόνες βανίλια

    cheesecake2

    Εκτέλεση:

    Χτυπάμε τα παξιμάδια καρύδια στο blender μέχρι να γίνουν αλεύρι. Συμπληρώνουμε και τη βρώμη για να χτυπηθεί και αυτή με τα παξιμάδια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε έως ότου δημιουργηθεί μια κολλώδης μάζα. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί, προσθέτουμε το μείγμα και το πιέζουμε ώστε η επιφάνειά του να φτάσει σε ύψος περίπου 2 εκ. Το ψήνουμε στον αέρα, στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
    cheesecake3

    Όσο ψήνεται η βάση στον φούρνο, χτυπάμε τα κάσιους μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε ατομικές μερίδες σε γυάλινα ποτηράκια, δημιουργώντας στρώσεις. Στον πάτο του ποτηριού, τοποθετούμε τη βάση που πλέον έχει κρυώσει, αφού την σπάμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια. Συμπληρώνουμε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας κρέμα και περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό επάλειμμα πορτοκαλιού με goji berry, αγαύη και αστεροειδή γλυκάνισο από πάνω.

    cheesecake4

    Tips: 

    • Αν δε θέλετε να σερβίρετε αμέσως το cheesecake, συντηρείστε την κρέμα και το επάλειμμα  στο ψυγείο και τη βάση εκτός ψυγείου για να μη μαλακώσει. 
    • Χρησιμοποήσαμε βιολογικό μέλι σαν γλυκαντικό, που είναι γεμάτο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία αλλά αν είστε vegan μπορείτε να το αντικαταστήσετε εύκολα με σιρόπι αγαύης.

    cheesecake5