Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για παραγγελίες άνω των 50€!
English English Greek Greek
0 Καλάθι
Προστέθηκε στο καλαθι
    Έχετε προϊόντα στο καλάθι σας
    Έχετε 1 προϊόν στο καλάθι σας
    Συνολο
    Ολοκληρωση Αγορας Συνεχιση Αγορων

    News

    ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

    ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

    Tο μήλο είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα του χειμώνα και σίγουρα από τα πιο αγαπημένα μας για χρήση στην κουζίνα.

    Συνταγές για μηλόπιτες υπάρχουν αμέτρητες, εμείς θα φτιάξουμε ίσως την πιο απλή εκδοχή της, που είναι ιδανική αν δεν έχετε χρόνο για να ανοίξετε φύλλο ή αν απλώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά τα μήλα που σας έχουν περισσέψει στο ψυγείο.

    Θα χρειαστούμε λίγα υλικά και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Ιδανικό επιδόρπιο, αλλά και πρωϊνό!

     

    ΥΛΙΚΑ:

    • 6 κόκκινα μήλα (όσο πιο ώριμα είναι, τόσο καλύτερα)
    • 2 κουταλιές σούπας φυτικό βούτυρο (εγώ χρησιμοποίησα βούτυρο καρύδας)
    • 2  κ.τ.σ. κορινθιακή σταφίδα
    • 40 γραμμάρια σοκολάτα υγείας με stevia σπασμένη σε μικρά κομμάτια
    • 2 χούφτες ανάλατα καρύδια, σπάσμενα σε μικρά κομμάτια
    • 70 γραμμάρια βρώμης
    • 2 κ.τ.γ κανέλα 

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μπουκίτσες.
    • Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο καρύδας και σωτάρουμε τα κομμάτια μήλου.
    • Προσθέτουμε τη βρώμη, τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα, προσπαθώντας όμως να μη λιώσουμε στο ανακάτεμα τα μήλα.
    • Τοποθετούμε το μείγμα σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τα κομματάλια σοκολάτας.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, στους 180 C.

     

    Tips:

    • Σερβίρεται ζεστό σαν υγιεινό επιδόρπιο.
    • Εγώ όμως το φτιάχνω και σαν πρωινό, πάνω σε γιαούρτι.
    • Μπορείτε να πειραματιστείτε με όποιον ξηρό καρπό θέλετε (ο συνδυασμός σταφίδας και καρυδιού είναι ο πιο κλασικός) και φυσικά να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα της κανέλας. Εμένα μου αρέσει πολύ και πάντα στο σερβίρισμα προσθέτω έξτρα.
    • Συνοδεύεται τέλεια με ζεστό κόκκινο κρασί που μπορείτε να ζεστάνετε εύκολα σε ένα μικρό μπρίκι και σε χαμηλή φωτιά μαζί με ένα ξυλάκι κανέλας, λίγο μέλι και γαρύφαλο και φτιάξτε ένα τέλειο γευστικό σκηνικό για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

     

    Καλή επιτυχία! 

    Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ

    Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ

    Η προσφορά και η χαρά του να δίνεις είναι συναισθήματα ανεκτίμητης αξίας.

    Και το συνειδητοποιείς κάθε φορά που βλέπεις χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των ανθρώπων τη δέχονται. Δυστυχώς οι ανάγκες εκεί έξω σε οργανισμούς και ιδρύματα είναι τεράστιες και συνεχώς προκύπτουν καινούργιες, παρ’όλα αυτά ο καθένας από τη μεριά του, έστω και με μικρές κινήσεις ή πρωτοβουλίες, μπορεί να συμβάλει στο να γίνουν περισσότερα τα χαμόγελα και οι “αγκαλιές” ανάμεσα στους ανθρώπους.

    Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς στα B by Nadia Boule μέσα από τις υποστηρικτικές ενέργειες που διοργανώνουμε, όπως το pop up store στο Golden Hall. Τον Ιούλιο του 2017 λοιπόν, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο “Δεσμός” και για διάρκεια 2 εβδομάδων, δημιουργήσαμε ένα pop up store στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις
    συγκεκτρώθηκε για την υποστήριξη του σωματείου.

    Ο "Δεσμός" έχει μια πολύ ευρεία δραστηριότητα και συνεργασία με εκατοντάδες οργανισμούς από όλη την χώρα, προκειμένου να βοηθήσει να καλύψουν τις ανάγκες τους. Πληροφορίες αναλυτικά για τη δράση του μπορείτε να βρείτε στο www.desmos.org

    Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, το ποσό που συγκεντρώθηκε διατέθηκε στην αγορά πετρελαίου για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Το πέταγμα”, στην Αγία Παρασκευή. Στο “Πέταγμα” μένουν άνθρωποι με νοητική καθυστέρηση ή εγκεφαλική παράλυση, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών ζουν μια αξιοπρεπή καθημερινότητα χωρίς το στίγμα της κοινωνικής αναπηρίας. Το έργο τους είναι θαυμαστό και το να έχουν θέρμανση στο σπιτικό τους είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους προσφέρουμε.

    Βρέθηκα κι εγώ εκεί για να παρακολουθήσω από κοντά τον ανεφοδιασμό και να γνωρίσω τους ανθρώπους που κατοικούν εκεί. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, οι οποίοι με τη βοήθεια των θεραπευτών έχουν μια καθημερινότητα με δραστηριότητες, χόμπυ και κοινωνική ζωή. Η χαρά μου είναι τεράστια γι’ αυτήν την έστω και μικρή βοήθεια που μπορεσαμε να τους προσφέρουμε και το ευχαριστώ είναι λίγο για τη δική σας συμβολή στην προσπάθεια. Φυσικά η προσπάθεια συνεχίζεται. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο έχουμε δημιουργήσει για το "Δεσμό" τα πανέμορφα χάρτινα σουπλά μας, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, τα έσοδα από τα οποία διατίθενται εξολοκλήρου στις δράσεις του και στο έργο του!

    Στα B by Nadia Boule θα συνεχίσουμε να κάνουμε αντίστοιχες ενέργειες και σας θέλουμε κοντά μας.

    Γιατί όταν είμαστε μαζί, όλα είναι καλύτερα!
    Νάντια

    ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

    ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

    Τις αγαπώ τις σαλάτες. Είναι υγιεινές, ελαφριές και ειδικά σε περίοδο προβών και παραστάσεων είναι σωτήριες γιατί σε κρατάνε σε χορτάτο, χωρίς να σε φουσκώνουν.

    Έτσι λοιπόν δοκιμάζω συνεχώς νέους συνδυασμούς υλικών και σαλτσών και όταν κάτι μου αρέσει θέλω να το μοιράζομαι!

    Όπως αυτήν τη σαλάτα από φακές, την οποία λατρεύω και φτιάχνω πολύ συχνά! Το ξύσμα πορτοκαλιού απλώς την απογειώνει και είμαι σίγουρη πως αν τη δοκιμάσετε θα την αγαπήσετε κι εσείς.

    Υλικά:

    • 2 φλιτζάνια φακές
    • 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
    • 1 κρεμμυδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες (εγώ έβαλα πράσινες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χρωματιστές)
    • βιολογικές ελιές Καλαμών
    • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • αλάτι αφρίνα

    Για τη sauce θα χρειαστείτε:

    Εκτέλεση:

    1. Βράζουμε τις φακές και τοποθετούμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα βαθύ μπολ.
    2. Σε διαφορετικό μπολ ανακατεύουμε με αναδευτήρι το λάδι με το ξύδι και το πετιμέζι, μέχρι να γίνουν μια ενιαία σως.
    3. Ρίχνουμε τη σως στη σαλάτα και ανακατέυουμε πολύ καλά, μέχρι να βρέξει όλα μας τα υλικά.

    Tips:

    • Στις σαλάτες χρησιμοποιώ βιολογικά υλικά γιατί τρώγονται ωμές (εκτός από τις φακές προφανώς) και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να μην είναι επιβαρυμένα τα υλικά με φάρμακα.
    • Επίσης, η αφρίνα είναι το ιδανικό αλάτι για σαλάτες, είναι πολύ αρωματικό και λεπτό σε υφή και πραγματικά κάνει διαφορά στη γεύση. Στα μαγειρευτά προτιμώ το χοντρό αλάτι.
    • Ο συνδυασμός βαλσάμικου, πετιμεζιού και πορτοκαλιού είναι αδιανόητα καλός και ταιριάζει και σε ψητές πατάτες φούρνου. Δοκιμάστε το!

    Καλή όρεξη!

    ΠΙΤΣΑ ΑΠΟ ΚΙΝΟΑ

    ΠΙΤΣΑ ΑΠΟ ΚΙΝΟΑ

    Όταν όλοι προσπαθούν να χάσουν τα «έξτρα» κιλάκια των εορτών, εμείς τρώμε πίτσα!!

    Ναι, ναι δεν κάνω πλάκα. Η πίτσα μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής εφόσον όμως προσέχουμε το πόσο συχνά την καταναλώνουμε, σε τι ποσότητα και φυσικά τι βάζουμε επάνω. Αλλά τι θα λέγατε αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να τρώτε πίτσα πιο συχνά; Και χωρίς τύψεις μετά; Υπάρχουν τρόποι να κάνουμε την πίτσα μας πιο υγιεινή και διατροφικά σωστή, συνήθως περιορίζοντας ή αλλάζοντας τη γαρνιτούρα (τυριά, αλλαντικά κλπ). Αλλά σήμερα, θα αλλάξουμε τη βάση της πίτσας.

    Η νέα μου ανακάλυψη είναι η βάση από την πολύ αγαπημένη μου κινόα, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Ναι, η βάση φτιάχνεται από κινόα! Χωρίς γλουτένη και επεξεργασμένα άλευρα. Και πιστέψτε με, μοιάζει πάρα πολύ με την αυθεντική ζύμη της πίτσας! Η βάση από κινόα είναι μια εναλλακτική στην κλασική ζύμη πίτσας, πολύ πιο θρεπτική και εξίσου νόστιμη. Γίνεται τραγανή και δεν διαλύεται καθόλου στο κόψιμο.

    Η βάση της συνταγής είναι η κινόα, η οποία θα πρέπει να μουλιάσει σε νερό για 6-8 ώρες. Μπορεί το διάστημα αυτό να ακούγεται μεγάλο, αλλά σκεφτείτε ότι μπορείτε να μουλιάσετε την κινόα από το προηγούμενο βράδυ, ή το πρωί πριν ξεκινήσετε για το γραφείο. Απλά πάρτε την κινόα, βάλτε τη σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε με νερό και αφήστε τη στην άκρη. Το απόγευμα θα είναι έτοιμη για να φτιάξετε την πίτσα σας.

    Χρειάζεστε μόνο 5 υλικά και ένα μίξερ! Τόσο εύκολο! Ούτε ζυμώματα, ούτε χρόνος αναμονής να φουσκώσει η ζύμη, ούτε τίποτα. Απλά θα αναμίξετε την μουλιασμένη κινόα με τα υπόλοιπα υλικά και το ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη που μοιάζει με αυτή των pancakes. Είναι σχετικά υδαρής δηλαδή. Όταν αυτή η ζύμη ψηθεί, θα γίνει λεπτή, τραγανή και πολύ νόστιμη!

    Εμένα μου αρέσει να γαρνίρω την πίτσα μου με σος ντομάτας, φρέσκο βασιλικό, ελιές, τυρί μοτσαρέλα και φρέσκια ρόκα. Αλλά εσείς μπορείτε να φτιάξετε τη δικιάς σας αγαπημένα πίτσα και να την γαρνίρετε με ό,τι σας αρέσει.

     

    Υλικά για τη βάση της πίτσας (μια μετρίου μεγέθους πίτσα):

     

    Υλικά για τη γαρνιτούρα (προαιρετικά):

    • 1/2 κούπα σως ντομάτας
    • Φρέσκος βασιλικός
    • 1 κούπα τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (ή όποιο άλλο τυρί προτιμάτε)
    • 1 κούπα φρέσκια ρόκα
    • Ελιές

     

    Οδηγίες:

    • Αφού έχετε μουλιάσει την κινόα για τουλάχιστον 6-8 ώρες (ή αποβραδίς) και είστε έτοιμοι να φτιάξετε την πίτσα, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς C.
    • Ξεπλύνετε και σουρώστε την κινόα. Βάλτε τη στο μίξερ μαζί με το αλάτι, το baking powder, τη μία κουταλιά ελαιόλαδο και το έξτρα νερό και χτυπήστε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Εάν χρειάζεται, καθαρίζετε τα τοιχώματα του μίξερ.
    • Απλώστε σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ αντικολλητικό χαρτί και αλείψτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
    • Ρίξτε μέσα τη ζύμη σας και ψήστε για 15 λεπτά.
    • Βγάλτε τη φόρμα από τον φούρνο, αναποδογυρίστε τη ζύμη και ψήστε για ακόμα 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια και να πάρουν χρώμα οι άκρες.
    • Βγάλτε από τον φούρνο, γαρνίρετε με την σως, το τυρί και ό,τι άλλο σας αρέσει και ψήστε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
    • Αφήστε τη να κρυώσει και μεταφέρετε σε δίσκο κοπής.
    • Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκια ρόκα ή άλλα βότανα και σερβίρετε αμέσως.

     

    Καλή απόλαυση!

     

    Κατερίνα Βλάχου
    μοριακή βιολόγος - διατροφολόγος

     

    ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΠΟ ΚΙΝΟΑ

    ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΠΟ ΚΙΝΟΑ

    Τα Χριστούγεννα είναι πια παρελθόν και ναι, παραδέχομαι ότι λατρεύω αυτή την εποχή του χρόνου. Όλα είναι πιο χαρούμενα και γιορτινά και τα σπιτικά τραπέζια με φίλους και συγγενείς έχουν την τιμητική τους. Κάθε χρόνο ανήμερα τα Χριστούγεννα οργανώνω χριστουγεννιάτικο δείπνο στο σπίτι για την οικογένεια μου και τους καλούς μου φίλους και παρ’ όλη την κούραση της προετοιμασίας, απολαμβάνω να μαγειρεύω για τους δικούς μου ανθρώπους. Χθες το βράδυ έφτιαξα την αγαπημένη μου σαλάτα Κινόα με Ρόδι σαν ορεκτικό αλλά μου περίσσεψε αρκετή ποσότητα βρασμένης κινόας. Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να την αξιοποιήσω λίγο διαφορετικά και να φτιάξω κάτι εύκολο και γρήγορο.

    Σας περίσσεψε και εσάς ποσότητας βρασμένης κινόας; Καλά θα κάνετε να μην την πετάξετε αλλά να την χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα πιο υπέροχα και υγιεινά μπιφτέκια κινόας, που ακόμα και οι φανατικοί κρεατοφάγοι, θα τα λατρέψουν. Είναι πολύ απλά στη διαδικασία, πεντανόστιμα και δεν χρειάζονται πάνω από μισή ώρα για να τα ετοιμάσετε. Το καλύτερο; Είναι εξαιρετικά χορταστικά!

    Άλλωστε, είναι προτιμότερο να τρώμε μπέργκερ σπιτικά και φτιαγμένα με αγνά υλικά από τα χεράκια μας, παρά αυτά που προσφέρουν στα καταστήματα, τα οποία είναι επεξεργασμένα και αναμφίβολα γεμάτα συντηρητικά.

    Πολλοί ερευνητές αναφέρουν την κινόα ως «ψευδοδημητριακό», ένας σπόρος γεμάτος θρεπτικά συστατικά και πολύ εύκολος στην μαγειρική. Η κινόα είναι ένα εξαιρετικό τρόφιμο με υψηλή θρεπτική αξία και μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιφλεγμονώδη φυτοθρεπτικά συστατικά. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η συγκέντρωση φλαβονοειδών της κινόας είναι μεγαλύτερη από αυτή των μούρων, γνωστών για την υψηλή συγκέντρωση τους σε φλαβονοειδή. Πρόκειται για έναν καρπό χωρίς γλουτένη, υψηλό σε πρωτεϊνη, χαμηλό σε λιπαρά και χαμηλό σε θερμίδες. Μια κούπα μαγειρεμένης κινόας μας παρέχει με 3,5γρ λίπους, όταν 180γρ άπαχου μοσχαρίσιου κιμά (ένα μέτριο μπιφτέκι) μας παρέχει περίπου 40γρ λίπους!

    Σε ότι αφορά την περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες, η κινόα θεωρείται μοναδική διότι περιέχει όλα τα 9 απαραίτητα αμινοξέα, κάνοντάς την μια πηγή πλήρους πρωτεϊνης (κάτι που οι πρωτεϊνες προερχόμενες από φυτά δεν το έχουν) και εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους. Επιπλέον, η κινόα είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, μαγνησίου, φυλλικού οξέος, ψευδάργυρου και φώσφορου.

    Είναι τόσοι πολλοί οι λόγοι για να συμπεριλάβουμε την κινόα στην καθημερινή μας διατροφή και τα μπιφτέκια κινόας είναι ένας πολύ νόστιμος τρόπος να το πράξουμε. Είναι πολύ εύκολα να τα ετοιμάσουμε και συνδυάζονται εξαιρετικά με στρογγυλό ψωμάκι για να φτιάξουμε ένα υγιεινό μπέργκερ. Φτιάξτε τα για την οικογένεια και τους φίλους σας και είμαι βέβαιη πως θα τα λατρέψουν.


    Υλικά (για 6 μερίδες):

    • 2 κούπες μαγειρεμένη κινόα
    • 3 αυγά
    • ½ μικρό κρεμμύδι ξερό, λεπτοκομμένο
    • ¾ της κούπας τριμμένο ψωμί (σίγουρα θα σας έχει περισσέψει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας)
    • 2 κ.σούπας κομμένος μαϊντανός
    • 2 σκελίδες σκόρδο (προεραιτικά)
    • ½ κούπα τριμμένο καρότο και κολοκύθι (1/4 της κούπας από το κάθε λαχανικό)
    • 1 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση:

    1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε την βρασμένη κινόα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τον μαϊντανό, το λεπτοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το κολοκύθι. Τέλος προσθέστε το τριμμένο ψωμί.
    2. Ανακατέψτε με τα χέρια σας και αφήστε το μίγμα να απορροφήσει τα υγρά του για 15 λεπτά.
    3. Ζυμώστε τα μπιφτέκια σας εφόσον σιγουρευτείτε ότι το μίγμα μπορεί να σταθεί σαν μπιφτέκι. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα τριμμένο ψωμί.
    4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστένετε το ελαιόλαδο και ψήστε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για περίπου 7-10 λεπτά ή έως ότου πάρει η βάση τους έντονο καφέ χρώμα.
    5. Γυρίστε τα από την άλλη μεριά και ψήστε τα για 5 περίπου λεπτά.  
    6. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα μπιφτέκια σας.
    7. Σερβίρετε σκέτα με πράσινη σαλάτα ως συνοδευτικό ή μέσα σε στρογγυλό ψωμάκι με φέτες αβοκάντο και τη σως που σας αρέσει, κάνοντας ένα νόστιμο μπέργκερ.

    Tip: Μπορείτε να φυλάξετε τα μπιφτέκια κινόας μαγειρεμένα στην κατάψυξη για μέχρι 2 μήνες. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά ζέσταμα στα μικροκύμματα.


    Καλή επιτυχία!

     

    Κατερίνα Βλάχου
    μοριακή βιολόγος - διατροφολόγος