Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για παραγγελίες άνω των 50€!
English English Greek Greek
0 Καλάθι
Προστέθηκε στο καλαθι
    Έχετε προϊόντα στο καλάθι σας
    Έχετε 1 προϊόν στο καλάθι σας
    Συνολο
    Ολοκληρωση Αγορας Συνεχιση Αγορων

    News

    ΥΓΙΕΙΝΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΠΑΝΑΝΟΨΩΜΟΥ

    ΥΓΙΕΙΝΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΠΑΝΑΝΟΨΩΜΟΥ

    Το μπανανόψωμο έχει έρθει τα τελευταία χρόνια σαν συνταγή και στην Ελλάδα και η αλήθεια είναι πως έχει αγαπηθεί πολύ!

    Είναι εύκολο, γλυκό χωρίς να λιγώνει, κάτι ανάμεσα σε ψωμί και κέικ και μπορεί να γίνει πολύ πολύ υγιεινό. 

    Οι μαμάδες το αγαπούν γιατί αρέσει στα παιδιά και γιατί καταναλώνουν με αυτόν τον τρόπο φρούτα, χωρίς καν να το καταλαβαίνουν. Επίσης, είναι το τέλειο συνοδευτικό σε απογευματινό καφέ, οπότε όλοι μένουν ευχαριστημένοι!

    Πάμε να το φτιάξουμε στην υγιεινή φυσικά εκδοχή του!

    Για τα muffins θα χρειστούμε: (7-8 ατομικά μάφινς)

    • 3 ώριμες μπανάνες
    • 1/2 φλιτζάνι βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 2 αβγά
    • λίγες σταγόνες φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
    • 1 κ.τ.γ. κανέλα
    • μια πρέζα ανθό αλατιού
    • 1/2 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
    • 1 γιαούρτι 2%
    • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 
    • 1/2 φλιτζάνι βρώμη, χτυπημένη στο μούλτι μέχρι να γίνει αλεύρι
    • 1/2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
    • 1κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ 
    • 3 κ.τ.σ βιολογικό μέλι ελάτου
    • 1 κ.τ.γ σπόρους chia 

    muffins

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C, στον αέρα.
    • Λίωστε τις μπανάνες με ένα πηρούνι ή στο μούλτι και σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατατέψτε με υπόλοιπα υγρά υλικά (ελαιόλαδο, αβγά, βανίλια, μέλι, γιαούρτι).
    • Ανακατέψτε καλά με σύρμα και αρχίστε να προσθέτετε και τα στερεά στοιχεία σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς! Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πηχτό ομοιογενές μίγμα. 
    • Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο τη μέσα πλευρά των ατομικών ταψιών για μάφινς, ώστε να μην κολλήσουν κατά τo ψήσιμο. (υπάρχουν αλουμινένια μιας χρήσης για μεγαλύτερη ευκολία)
    • Χωρίστε το μίγμα στα ταψάκια. Αφήστε χώρο γιατί θα φουσκώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 
    • Ψήστε για περίπου 25 λεπτά. (Τα μάφινς θα είναι έτοιμα, όταν τα τρυπήσετε προσεκτικά με οδοντογλυφίδα ή μαχαιράκι και αυτά βγαίνουν καθαρά)
    • Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε τα 10 λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. 
    • Βγάλτε τα προσεκτικά από τα ταψάκια και σερβίρετε με φράουλες ή όποιο άλλο φρούτο θέλετε!

    healthy muffins

     

    TIPS:

    • Αν θέλετε να χρησιμοποίησετε μόνο βρώμη στη συνταγή σας, μπορείτε να το κάνετε, αλλά δε θα έχει την αίσθηση του κέικ. Θα μοιάζει περισσότερο με μούσλι ή μπάρα, οπότε καλύτερα σε αυτήν την περίπτωση να χρησιμοποιήσετε ταψάκι για το ψήσιμο.
    • Μην ανησυχείτε για τα ακριβή γραμμάρια του φλυτζανιού. Απλά φροντίστε όταν φτιάχνετε μια συνταγή με αυτόν το τρόπο να χρησιμοποιείτε για μέτρηση το ίδιο φιτζάνι σε όλα τα υλικά. 
    • Όπως πάντα, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και χρησιμοποιήστε και υλικά της αρεσκείας σας, όπως κομματάκια σοκολάτας ή μικρή ποσότητα ξηρών καρπών. 


    Καλή επιτυχία!

     

    SMOOTHIE ΦΡΑΟΥΛΑΣ

    SMOOTHIE  ΦΡΑΟΥΛΑΣ

    Είναι γεγονός πως οι φράουλες είναι ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα της άνοιξης. Τις αγαπάμε πολύ γιατί είναι πεντανόστιμες, δροσερές και συνδυάζονται υπέροχα τόσο σε σαλάτες, όσο και σε υγιεινά smoothies. 

    Το σημερινό smoothie είναι πολύ  εύκολο, πολύ γευστικό και γεμάτο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. 

    Σε μια περίοδο με υγρασία και μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία χρειαζόμαστε ενίσχυση, γι’αυτό και χρησιμοποιήσαμε superfoods που βοηθούν πολύ την άμυνα του οργανισμού!

    Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα υλικά: (2 μερίδες)

    • 2 μπανάνες
    • 2 κ.τ.γ σπόρους chia 
    • 4 κ.τ.γ. ανεπεξέργαστο κακάο
    • 12 βιολογικές φράουλες
    • 2 κ.τ.γ. βούτυρο αμυγδάλου
    • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου 
    • 3 κ.τ.σ βρώμη 
    • 2 κ.τ.σ βιολογικό μέλι  
    • 1/2 κ.τ.γ κανέλα 
    • 1 χούφτα χοντροκομμένα αμύγδαλα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

    Σερβίρετε στα ποτήρια και στολίστε με λίγο κακάο, αμύγδαλα και φράουλες. 

    TIPS: 

    Προτμήστε για τα smoothies σας βιολογικά φρούτα, ειδικά αυτά που χρησιμοποιούμε ολόκληρα, όπως οι φράουλες.Το συγκεκριμένο φρούτο είναι παγκοσμίως από τα πιο επιβαρυμένα σε φυτοφάρμακα και χημικά, συνεπώς προσέξτε από που θα τις προμηθευτείτε. 

    Καλή απόλαυση!

     

     

        ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ

        ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ

        Μαγειρεύοντας παραδοσιακές συνταγές με υγιεινό τρόπο. 

        Τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός και τα θαλασσινά μπαίνουν όλο και πιο συχνά στο πιάτο μας, ήρθε η ώρα να προσαρμόσουμε τις παραδοσιακές και αγαπημένες μας συνταγές στις πιο healthy εκδοχές τους. 

        Ναι, γίνεται. Και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το να μαγειρεύεις υγιεινά ταυτίζεται με την έλλειψη γεύσης, αλλά αυτό ακριβώς καταρρίπτουμε εδώ, με όλες αυτές τις συνταγές που μοιραζόμαστε μαζί σας, σε αλμυρά και γλυκά πιάτα. 

        Άλλωστε όταν κάτι είναι υγιεινά μαγειρεμένο και συνδυασμένο, σου δίνει την ευκαιρία να το καταναλώσεις σε μεγαλύτερες ποσότητες, έχοντας πάρει ίδιο αριθμό θερμίδων με ένα συμβατικά  μαγειρεμένο πιάτο. Win win situation λοιπόν!

        Αυτό ακριβώς κάναμε και στο σημερινό πιάτο, που συνδυάζει το χταπόδι με τις πένες ολικής άλεσης (έξτρα φυτικές ίνες σε σχέση με το παραδοσιακό κοφτό μακαρονάκι) και προσθέσαμε τις φακές για ένα πεντανόστιμο twist που προσθέτει όλα τα γνωστά διατροφικά οφέλη των όσπριων (πλούσιες σε φυτικές ίνες, μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, πηγή πρωτεϊνης και ένα σωρό ακόμα προτερήματα).

        Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για ένα πλήρες γεύμα, μαγειρεμένο υγιεινά, και ταυτόχρονα τόσο νόστιμο όσο η αγαπημένη μας παραδοσιακή συνταγή.

        Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστούμε για αυτό το πεντανόστιμο πιάτο:

        ΥΛΙΚΑ:

        • 1  μεσαίο χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
        • 1/2 φλιτζάνι βιολογικό βαλσάμικο ξύδι
        • 4-5 κόκκους μπαχάρι
        • 2 δαφνόφυλλα
        • 2 φλιτζάνια φακές
        • λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
        • αλάτι αφρίνα 
        • 1 ξυλο κανέλας
        • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
        • 2 σκελίδες σκόρδο 
        • 5-6 γαρίφαλλα
        • χυμός ντομάτας ( από 3-4 βιολογικές ντομάτες) ή 1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
        • βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
        • 1 πακέτο πένες ολικής άλεσης 

        octopus

         

        ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

        Ξεκινάμε την προετοιμασία, ξεπαγώνοντας το χταπόδι (εαν έχουμε αγοράσει κατεψυγμένο) Παράλληλα, ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό τις φακές, τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή μη λιώσουν) , τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, όσο εμείς θα μαγειρέψουμε το χταπόδι. Σε αυτήν τη φάση, δε χρειάζεται να τις αλατίσετε. 

        Σε βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το βαλσάμικο ξύδι και τα δαφνόφυλλα και τοποθετούμε το χταπόδι καθιστό πάνω στα πλοκάμια του. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό καθώς το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του, αλλά είναι απαραίτητο να έχετε μέτρια φωτιά για να μην καεί και χαλάσει το φαγητό μας. Αφήνετε το χταπόδι περίπου 30 λεπτά για να μαλακώσει και θα είναι έτοιμο όταν έχει μαλακώσει ένα από τα παχειά του σημεία (δοκιμάστε, τρυπώντας με ένα πηρούνι). 

        Όταν συμβεί αυτό, το βγάζουμε από την κατσαρόλα προσεκτικά με ένα πηρούνι και το αφήνουμε πάνω σε μια επιφάνεια κοπής.

        Προσεκτικά και χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι και ένα πηρούνι, κόβουμε σε κομμάτια το χταπόδι μας. 

        Από το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα κρατάμε τη μισή ποσότητα (για να μην έχει πολύ έντονη γεύση βαλσάμικου το πιάτο) και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. 

        Δεν χρειάζεται να προσθέσετε λάδι. Το τσιγάρισμα μπορεί να γίνει κανονικά με νερό και μάλιστα αφού δε θα τσιγαρίσουμε το λάδι θα αποφύγουμε να μετατρέψουμε τα ακόρεστα λιπαρά του σε κορεσμένα. Θα το χρησιμοποιήσουμε στο τέλος φυσικά ωμό. 

        Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ξαναβάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και βραστό νερό.

        Αφήνουμε να πάρει βράση 10 λεπτά και στη συνέχεια, ενώ το φαγητό μας έχει ακόμα αρκετό ζουμί προσθέτουμε τις πένες ολικής άλεσης και ανακατεύουμε. Φροντίζουμε να συμπληρώνουμε με λίγο καυτό νερό αν το νερό λιγοστέψει αρκετά. 

        Αφήνουμε για περίπου 12 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν οι πένες) και τραβάμε από τη φωτιά.  

        Αφήνουμε για 2 λεπτά την καρατσόλα ανοιχτή για να κρυώσει λίγο το φαγητό, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις φακές και ανακατεύουμε για να βραχούν με την υπέροχη σάλτσα. 

        Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε αλάτι αφρίνα και λίγο πιπέρι, αλλά με προσοχή καθώς το χταπόδι ενδέχεται ήδη να είναι αρκετά αλμυρό από μόνο του (ειδικά το φρέσκο).

        Την αφρίνα την προσθέτουμε πάντα στο τέλος του μαγειρέματος , καθώς είναι το πιο φίνο, νόστιμο και υγιεινό μέρος του αλατιού και ιδανικά τρώγεται ωμό. 

        Σερβίρουμε στα πιάτα αμέσως και περιχύνουμε λίγο ωμό βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης. Όλη η νοστιμιά και η δύναμη του ελαιολάδου αναλλοίωτη στο πιάτο μας!

        TIPS

        • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος φακής θέλετε (κόκκινη, μαύρες beluga). Απλώς προσέξτε το χρόνο βρασμού για να μην παραβράσουν. 
        • Προσοχή και στην ποσότητα του αλατιού καθώς το χταπόδι (ειδικά το φρέσκο) συχνά είναι πολύ αλμυρό. 
        • Είναι σημαντικό να συμπληρώνετε καυτό νερό όταν χρειαστεί, έτσι ώστε η σάλτσα να παραμείνει ζουμερή και να μη στεγνώσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. 

        ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΟ SMOOTHIE

        ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΟ SMOOTHIE

        Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όλοι προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας και το σώμα μας για την καλοκαιρινή περίοδο που περιλαμβάνει λιγότερα ρούχα και εξορμήσεις στις παραλίες!

        Τα smoothies είναι ένας πολύ καλός και αποτελεσματικός τρόπος αποτοξίνωσης, μιας και μπορείς να συνδυάσεις φρούτα και λαχανικά στο μπλέντερ, ο συνδυασμός των οποίων σου χαρίζει την απαραίτητη ενέργεια, τις βιταμίνες που χρειάζεσαι και υγρά για την σωστή ενυδάτωση την καλοκαιρινή περίοδο. 

        Σήμερα λοιπόν, πήγα στη βιολογική λαϊκή της γειτονιάς μου και ξεσήκωσα φρούτα και λαχανικά εποχής, για να σας φτιάξω το αγαπημένο μου αποτοξινωτικό smoothie. 

        Είναι πάρα πολύ απλό στην παρασκευή και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό μπλέντερ. 

        Το smoothie λοιπόν περιλαμβάνει:

        • 1 μπανάνα 
        • 1/2 μήλο 
        • 5-6 φράουλες
        • 1 κ.τ γ σπόρους chia
        • 2 φύλλα kale
        • ένα κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα
        • 1 κ.τ γ λιναρόσπορο κοπανισμένο
        • 1 κ.τ.σ βιολογικό μέλι ελάτου 
        • 1/2 ποτήρι νερό
        • 6-7 παγάκια 

        Πλύνετε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά και καθαρίστε τα προσεκτικά. 

        Βάλτε όλα τα υλικά τα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

        Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμα νερό ή παγάκια. 

        Σερβίρετε σε ποτήρι και απολαύστε έναν από τους πιο δροσιστικούς και υγιεινούς χυμούς αυτής της εποχής!

        TIPS:

        • Για να μη σας βγει αραιό το smoothie, ξεκινήστε προσθέτοντας λίγο νερό και συμπληρώστε σιγά σιγά την ποσότητα που θέλετε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα. 
        • Αντί για kale, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο σπανάκι. Θα είναι το ίδιο δυναμωτικό και νόστιμο! Προσοχή στην ποσότητα για να μη σας πικρίσει. 
        • Αντί για κοπανισμένο λιναρόσπορο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ολόκληρο, αν και πιθανότατα δε θα χτυπηθεί εξίσου καλά στο smooothie (θα παραμείνει ολόκλήρος). Πάντως δε θα αλλάξει κάτι στη γεύση του. 
        • Προτιμήστε βιολογικά λαχανικά και φρούτα εποχής, καθώς δεν είναι επιβαρυμένα με χημικά φάρμακα (φαίνεται άλλωστε και στο μέγεθός τους) και σας χαρίζουν όλα αυτά που το σώμα σας έχει ανάγκη αυτήν την εποχή!

        ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

        ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

        Ποτέ το υγιεινό δεν ήταν τόσο νόστιμο!

        Κάθε φορά δοκιμάζοντας συνταγές για το blog, επιβεβαιώνω πόσο μύθος είναι να νομίζουμε πως μόνο τα παχυντικά φαγητά είναι νόστιμα και πως χρειάζονται βαριά υλικά για μια γευστική κουζίνα. 

        Τα φυσικά γλυκαντικά των φρούτων και του μελιού δίνουν απίστευτο αποτέλεσμα και φυσικά το φυτικό γλυκαντικό της stevia είναι λύση για όσους θέλουν να αποφύγουν την επεξεργασμένη ζάχαρη και τις χημικές γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη. 

        Στη σημερινή μους σοκολάτας, χρησιμοποίησα τις σοκολάτες μας με stevia, γάλακτος και υγείας, και πειραματίστηκα σε μια προηγούμενη συνταγή μας, προσαρμόζοντάς τη στις δικές μου γευστικές προτιμήσεις. 

        Όπως πάντα, σας προτείνω να κάνετε κι εσείς κάτι αντίστοιχο, χρησιμοποιώντας για το στόλισμα του γλυκού φρούτα εποχής και υλικά που εσείς αγαπάτε. 

        Έτσι λοιπόν, τα υλικά που χρησιμοποίησα για την κρέμα σοκολάτας ήταν τα εξής: (5-6 μερίδες) 

        Εκτέλεση:

         

        • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και τις μπανάνες και τις χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τους χουρμάδες, τη βανίλια, το βούτυρο αμυγδάλου, το κακάο και το αλάτι. Όσο πιο ώριμα είναι τα αβοκάντο και οι μπανάνες, τόσο πιο ωραία υφή  θα έχει η κρέμα μας. 
        • Βγάζουμε από το μίξερ τη μισή ποσότητα της κρέμας και την αφήνουμε σε ένα πιάτο.
        • Σε μπεν μαρί λιώνουμε 1 σοκολάτα υγείας με stevia και τη ρίχνουμε στο μίξερ με τη μισή ποσότητα της κρέμας. Χτυπάμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. 
        • Σερβίρουμε το μίγμα σε ποτηράκια γυάλινα (η ποσότητα αυτή θα σας φτάσει για περίπου 3 μερίδες) και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να δέσει η κρέμα. 
        • Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας, αλλά αυτή τη φορά με τη  σοκολάτα γάλακτος με stevia. Δηλαδή, ρίχνουμε στο μίξερ το υπόλοιπο της κρέμας που έχει μείνει, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος, την προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χωρίζουμε την ποσότητα σε ποτηράκια και βάζουμε στο ψυγείο. 

         

        Για το δικό μου γαρνίρισμα χρησιμοποίησα:

         

        Φυσικά, εσείς μπορείτε να επιλέξετε τα δικά σας αγαπημένα φρούτα και υλικά στην κρέμα σας. 

        Καλή επιτυχία!

        TIPS

        • Εαν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε 2 είδη σοκολάτας όπως εγώ, απλά διπλασιάστε την ποσότητα της σοκολάτας επιλογής σας στη συνταγή.  
        • Αν οι χουρμάδες σας είναι σκληροί και δε λιώνουν, πριν τους χτυπήσετε στο μίξερ, μουλιάστε τους σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά, ακουμπήστε τους σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα νερά και χρησιμοποιήστε τους αμέσως μετά.  
        • Προτιμήστε φρούτα εποχής στο γαρνίρισμα, μιας και περιέχουν τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που ο οργανισμός χρειάζεται ανα εποχή.