22 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Γης

Σύμφωνα με το National Geographic, η πρώτη παγκόσμια ημέρα γιορτάστηκε στις 22 Απριλίου του 1970 στις Η.Π.Α και μέσα στα επόμενα χρόνια αναγνωρίστηκε και γιορταζόταν σε παραπάνω από 140 χώρες.

Η παγκόσμια ημέρας γης υπάχρει για να μας θυμίζει πως ο πλανήτης μας θέλει στήριξη από όλους μας για να συνεχίσει να εξελίσσετε. Η προστασία της από την μόλυνση του περιβάλλοντος και την προφύλαξη της χλωρίδας και της πανήδας είναι μόνο λίγα από τα καθημερινά καθηκοντά μας.

Την προστατεύουμε για να μας προστατεύει και να μας χαρίζει όμορφες βόλτες σε καταπράσινα δάση, πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα, χιονοπόλεμους με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, και φθινοπωρινά πρωτοβρόχια.

Όλα αυτά, όπως και κάθε αγαπημένη συνήθεια στη φύση, επηρεάζεται από τις καθημερινές μας συνήθειες και πόσο αυτές είναι φιλικές προς το περιβάλλον μας.

Μπορούμε να γίνουμε εθελοντές σε περιβαλλοντικές ομάδες ή να αρχίσουμε να χωρίζουμε τα σκουπίδια του σπιτιού μας σε ανακυκλώσιμα και μη, αν δεν το κάνουμε ήδη, μπορούμε να αγαπήσουμε την βιώσιμη μόδα παραπάνω και να δοκιμάσουμε περισσότερες συνταγές για zero food waste. Μπορούμε να δοκιμάσουμε όλα αυτά, όπως και άλλα πολλά, γιατί αξίζει στον πλανήτη μας και κατ’επέκταση και σε εμάς να φροντίσουμε το σπίτι μας, τα δέντρα μας, τη θάλασσά μας.

Ξεκινήστε σήμερα κιόλας αλλάζοντας κάτι μικρό στην καθημερινοτητά σας που θα φέρει σημαντική βελτίωση στην εικόνα του πλανήτη μας!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post