#News - Η Moncler σταματάει τις γούνες

Στην προσπάθειά της να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, η Moncler, γνωστή εταιρία ρούχων, ανακοίνωσε πως μέχρι το 2024, θα έχει καταργήσει την χρήση γούνας ζώου στις συλλογές της.

Τα νέα αυτά είναι αρκετά ευχάριστα, αλλά καλό θα ήταν να αναρωτηθούμε αν η εταιρία θα θελήσει να αντικαταστήσει τις αληθινές γούνες με συνθετικές. Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότερες συνθετικές γούνες που χρησιμοποιούνται από τις εταιρίες μόδας, φτιάχνονται από διάφορα είδη πλαστικού, τα οποία δεν είναι βιοδιασπώμενα και έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνουν τον κίνδυνο του περιβάλλοντος παρά να τον μειώνουν.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική απόδειξη πως η εταιρία προσπαθεί να κρατήσει μια στάση πιο φιλική προς το περιβάλλον. Σε μια από τις τελευταίες συλλογές, χρησιμοποιήθηκαν οικολογικά υλικά, όπως διάφορα είδη ανακυκλώσιμου νάιλον από την Βιομηχανία Τροφίμων.

Ελπίζουμε η Moncler να ανοίξει το δρόμο προς τη βιωσιμότητα και σε άλλες ανταγωνιστικές εταιρίες και να κρατήσει την υποσχεσή της για ένα καλύτερο μέλλον.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post