Plastic Free July - Τι είναι και πως μπορείς να συμμετέχεις

Το Plastic free July είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που ξεκίνησε από την Αυστραλία και βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους να συμμετέχουνε στον αγώνα για την μείωση της μόλυνσης του πλαστικού, ώστε να έχουμε καθαρότερους δρόμους, ωκεανούς και όμορφες γειτονιές.

Εμείς σου προτείνουμε 6 νέες συνήθεις που βοηθούν τον πλανήτη μας και  μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας.

  1. Recycle

Είναι η πιο κλισέ συμβουλή αλλά είναι και η πιο σημαντική! Για αρχή, δεν χρειάζεται να χωρίσεις τα απορρίματά σου σε παραπάνω από δύο κατηγορίες, τα φαγητά και λερωμένα σκουπίδια και τα ανακυκλώσιμα. Σύντομα θα παρατηρήσεις πως είναι πιο εύκολο από ότι νόμιζες και θα γίνει καθημερινή συνήθεια. *Προσπάπησε να παρακινήσεις και τους συναδέλφους σου να εντάξετε την ανακύκλωση στον εργασιακό σας χώρο, με έναν έξτρα κάδο μόνο για χαρτιά.

  1. Reusable Coffee Cups

Πολλοί από εμάς περιμένουμε αυτή την πρώτη γουλιά του πρωινού καφέ με λαχτάρα και προσμονή. Έχεις όμως σκεφτεί τη βοήθεια που θα πρόσφερες στο περιβάλλον αν χρησιμοποιούσες το δικό σου coffee cup; Βρες το πιο stylish ποτήρι που σου ταιριάζει και ζήτησε από την αγαπημένη σου καφετέρια να το χρησιμοποιήσουν την επόμενη φορά που θα σου ετοιμάσουν τον καφέ σου.

  1. Buy Less

Έχουμε μιλήσει στο παρελθόν για το food waste και την αρνητική επιρροή που έχει στον πλανήτη μας. Σημαντικό όμως είναι να προσθέσουμε πβς κάθε φορά που πετάμε ένα τρόφιμο που έχει λήξει χωρίς να το χρησιμοποιήσουμε, πετάμε μαζί του και μια συσκευασία που προστειθετε στο βουνό με μη ανακυκλώσιμα απορρίματα. Ψωνίζουμε ότι χρειαζόμαστε για να πετάμε λιγότερα!

  1. Products Packaging

Είναι γνωστή η έκφραση « Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξωφυλλό του», που συχνά χρησιμοποιείται για να μας αποδείξει πως δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους από την εξωτερική τους εμφάνιση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η συκευασία ενός προιόντος παίζει καθοριστικό ρόλο για το αν θα το αγοράσουμε. Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα βρούμε εναλλακτικές προϊόντων με φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία, ή μπορούμε να προτιμήσουμε κάποια προιόντα που πουλιούνται χύμα.

  1. Reusable Shopping Bags

Πιστεύεις κι εσύ πως οι πλαστικές σακούλες του σουπερ-μαρκετ είναι αρκετά ξεπερασμένες; Ειδικά όταν γύρω μας υπάρχουν αμ’ετρητες επιλογές από πάνινες τσάντες για όλα τα γούστα.

Αν θες να μην ξεχάσεις την πάνινη τσάντα σου την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια, αποθήκευσε μερικές στο αυτοκινητό σου ή κοντά στην εξωπορτά σου για να είσαι πάντα προετοιμένος.

Δες τι σου προτείνουμε: https://wellb.gr/collections/eco-love/products/boobamnet-set-4

 

  1. Dental Care

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει να επιλέγουμε ανάμεσα σε δεκάδες οδοντόβουρτσες, την πιο όμορφη, την πιο σκληρή ή την πιο μαλακιά. Η αλήθεια είναι πως οι πιο όμορφες οδοντόβουρτσες είναι οι ξύλινες (αν χρησιμοποιείς ήδη, θα συμφωνήσεις μαζί μας) και υπάρχουν επίσης δεκάδες επιλογές σε χρώματα και επίπεδα σκληρότητας.

Δες τι σου προτείνουμε: https://wellb.gr/collections/eco-love/products/boobambrush-deluxe


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post