#Book -Αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο των τελευταίων 125 χρόνων σύμφωνα με τους New York Times

Σύμφωνα με τους New York Times, μετά απο καταμέτρηση παραπάνω από 200,000 ψήφων, το καλύτερο βιβλίο των τελευταίων 125 χρόνων είνα το.."To Kill a Mockingbird" της αμερικανίδας Harper Lee.

Η ιστορία του βιβλίου αφορά τον ρατσισμό, ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά ζητήματα που μας προβληματίζει μέχρι σήμερα. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1960 και κατάφερε να κερδίσει το Βραβείο Πούλιτζερ καθώς και να μεταφραστεί σε πάνω από σαράντα γλώσσες. Στην Ελλάδα, μπορείτε να το βρείτε με τον τίτλο "Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια".

"Σκοτώστε όσες κίσσες θέλετε, αν μπορείτε να τις πετύχετε, αλλά να θυμάστε ότι είναι αμαρτία να σκοτώνεις τα κοτσύφια".
Αυτή είναι η συμβουλή του δικηγόρου Άττικους Φιντς στα παιδιά του, καθώς ο ίδιος αποφασίζει να υπερασπιστεί στο δικαστήριο το πραγματικό "κοτσύφι" αυτής της υπέροχης ιστορίας, έναν νεαρό μαύρο. Μέσα από τα παιδικά μάτια της Σκάουτ και του Τζεμ Φιντς, η Χάρπερ Λη εξερευνά με αναντίρρητη εντιμότητα και αστείρευτο χιούμορ τον παραλογισμό της στάσης των ενηλίκων απέναντι στις φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις στον Αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του '30.
Το φαινομενικά γαλήνιο και ειρηνικό Μέικομπ της Αλαμπάμα είναι στην πραγματικότητα βουτηγμένο στην προκατάληψη, τη βία και την υποκρισία. Αλλά τη ναρκωμένη συνείδηση της πόλης θα συνταράξει το σθένος ενός ανθρώπου που αγωνίζεται για δικαιοσύνη.

Ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ, το "Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια" συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αξιολογότερα κλασικά έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post