Μεσογειακό μπολ με κινόα
Υλικά (4 μερίδες)
- 2/3 κούπας κινόα, ξεπλυμένη
- 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 3 μικρά αγγουράκια, ψιλοκομμένα
- 2 κούπες ντοματίνια, διάφορα χρώματα, σε κομματάκια
- ¼ κόκκινου κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. αποξηραμένη Ελληνική ρίγανη
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 αβοκάντο, σε φέτες
- 8 ελιές Καλαμών, καθαρισμένες
- ½ κούπας χούμους ή τζατζίκι
Εκτέλεση
Ενώστε την κινόα με 1 1/3 κούπας νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα και βράστε την. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να είναι τρυφερή, για 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε την να σταθεί για 5 λεπτά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και προσθέστε τα ρεβίθια.
Προσθέστε τα αγγουράκια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το ξύδι, το λάδι, την ρίγανη και το αλάτι και ανακατέψτε.
Χωρίστε το μείγμα της κινόα σε 4 μπολω και στη συνέχεια γαρνίρετε με τη σαλάτα από αγγούρι, το αβοκάντο, τη φέτα, τις ελιές και το χούμους.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment