Κρεμώδες ελληνικό τζατζίκι
Υλικά:
- ¾ αγγουράκια κομμένα χωρίς τη φλούδα
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- 4 – 5 σκελίδες σκόρδου καλά καθαρισμένες και τριμμένες
- 1 κ.γ. λευκό ξύδι
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κούπες Ελληνικό γιαούρτι
- ¼ κ.σ. πιπέρι
Μέθοδος:
Παίρνουμε το αγγουράκι και το καθαρίζουμε. Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού. Στη συνέχεια το τρίβουμε στον τρίφτη και το στραγγίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, το στεγνώνουμε με μια χοντρή χαρτοπετσέτα και το βάζουμε στην άκρη για λίγο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το σκόρδο μαζί με το υπόλοιπο αλάτι, το λευκό ξύδι και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αγγουράκι στο μεγάλο μπολ με το σκόρδο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το γιαούρτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Μόλις είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και βάζουμε λίγο ακόμα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (αν θέλουμε).
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com
Leave a comment