arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Σπιτικό χούμους με ταχίνι


Είναι πανεύκολο, πεντανόστιμο vegan μεσογειακό πιάτο
Σπιτικό χούμους με ταχίνι

Vegan πιάτα

Σπιτικό χούμους με ταχίνι


Σπιτικό χούμους με ταχίνι

Μπορείτε να το φτιάχνετε είτε σαν ορεκτικό, είτε σαν κυρίως πιάτο, συνοδευμένο με λαχανικά και πιτάκια ή παξιμαδάκια.

 

Θα χρειαστείτε:

Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό.

Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 50 λεπτά). Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε ξανά, κρατώντας όμως το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν γιατί θα μας χρειαστεί στο μίξερ.

Αν τα έχετε ήδη βρασμένα στο ψυγείο, χρησιμοποιήστε το φούρνο μικροκυμάτων για να τα ζεστάνετε, έτσι ώστε στο μίξερ να μην γίνουν τρίμμα, αλλά να αποκτήσουν μια ωραία κρεμώδη υφή.

Τα βάζουμε στο μίξερ μαζί με το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού , τον ανθό αλατιού , το πιπέρι , την πάπρικα και το κύμινο. Χτυπάμε πολύ καλά και αν χρειαστεί (αν το μείγμα έχει τριμμένη υφή και όχι κρεμώδη) προσθέτουμε το ζεστό νερό που χρησιμοποιήσαμε για να βράσουμε τα ρεβύθια (βάλτε λίγη ποσότητα, χτυπήστε με το μίξερ και προσθέστε ξανά αν χρειαστεί ώστε να αποφύγετε να γίνει πολύ νερουλό). 

Δοκιμάστε τη γεύση και προσαρμόστε τα υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εμένα ας πούμε μου αρέσει το λεμόνι και το κύμινο και συνήθως τα «τσιμπάω» λίγο παραπάνω, ενώ προτιμώ το ταχίνι να μην είναι πολύ έντονο στη συνταγή.

Σερβίρουμε το χούμους μας στο coconut bowl (του ταιριάζει πολύ και χρωματικά!) και συνοδεύουμε με κριτσίνια χαρουπιού ή λαχανικά.

 

Tips:

Το χούμους είναι τέλειο σαν ορεκτικό μαζί με μελιτζανοσαλάτα  και κριτσινάκια για τη μέση του τραπεζιού σας, αν και στη Μέση Ανατολή το τρώνε και σαν κυρίως.

Όσο σας περισσέψει, φυλάξτε το σε τάπερ στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το σας σως μέσα στο τοστ σας , ή σαν σνακ μαζί με κριτσίνι και τυρί (αν δεν είστε vegan) , σε φάση απογευματινής λιγούρας. 

Το ταχίνι είναι γνωστό για τη θρεπτική του δύναμη και το χούμους είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να το καταναλώνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε (σε περίπτωση που από μόνο του σας πικρίζει) 

Για να δείτε αναλυτικά πόσο υγιεινό είναι, κάντε κλικ εδώ.

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.