Ψητό sandwich με χούμους και σοταρισμένα κρεμμύδια
Υλικά (Μερίδες: 2)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στην μέση και σε φέτες
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη ντομάτα, σε φέτες
- 2 μικρές χούφτες ρόκα
- ½ κούπα χούμους
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 4 φέτες ψωμί
Εκτέλεση:
Σοτάρετε τα κρεμμύδια: ζεστάνετε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε φέτες κρεμμυδιού και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ροδίσουν και να είναι τρυφερά, για περίπου 5 – 7 λεπτά. Προσέξτε τα τελευταία 2 λεπτά ώστε να μην καούν στις άκρες. Αφήστε στην άκρη.
Προθερμάνετε το grill: Προθερμάνετε το grill σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Ανάλογα με το ταψί, λαδώστε το λίγο.
Ενώστε τα sandwiches: Απλώστε κάθε μια από τις δυο φέτες του ψωμιού με 2 κ.σ. χούμους. Προσθέστε μια στρώση με σοταρισμένα κρεμμύδια, φέτες ντομάτας, ρόκα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το πάνω μέρος του ψωμιού και πιέστε ελαφρά.
Grill: Πασπαλίστε με λίγο λάδι. Τοποθετείστε την πλευρά με το λάδι στη σχάρα για περίπου 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Πριν το γυρίσετε, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και την άλλη πλευρά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, γυρίστε το sandwichκαι ψήστε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να είναι ζεστό.
Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε
Tips: Συνδυάστε με φρούτα εποχής ή σπιτικά chips πατάτας.
Leave a comment