arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Nadia’s Recipes

Πατάτες τσιπς στον φούρνο με σως φέτας


Αν είστε κι εσείς από εκείνους τους ανθρώπους που τρέχουν σαν τρελοί μέσα στην ημέρα και γυρνώντας στο σπίτι θέλουν να αποφύγουν να τσιμπήσουν ότι βρουν μπροστά στην τηλεόραση, τότε...
Πατάτες τσιπς στον φούρνο με σως φέτας

Nadia’s Recipes

Πατάτες τσιπς στον φούρνο με σως φέτας


Πατάτες τσιπς στον φούρνο με σως φέτας

Αντί να πάρεις μια σακούλα έτοιμα πατατάκια στο χέρι, που είναι γεμάτα συντηρητικά και αρώματα, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά πεντανόστιμα τσιπς!

Αν αντέξεις να μην τα φας με το που βγουν από το φούρνο, τότε ετοίμασε και αυτό το ντιπ φέτας με ελαιόλαδο τρούφας και κάνε τη gourmet διαφορά στον ουρανίσκο σου.

Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα τόσο ονειρεμένο, που απλά πρέπει να το δοκιμάσεις!

 

Για τις πατάτες θα χρειαστείτε:

 

 

Για το ντιπ φέτας θα χρειαστείτε:

  • 1 κομμάτι φέτας (περίπου 50 γρ.)
  • 1 κ.τ.σ τυρί κρέμα
  • 1 κ.τ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.τ.γ λάδι με λευκή ή μαύρη τρούφα
  • Πιπέρι
  • Ανθό αλατιού (με προσοχή γιατί είναι ήδη αλμυρό από τη φέτα)

 

Εκτέλεση: 

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε όσο το δυνατόν λεπτότερες ροδέλες. (αν δυσκολεύεστε να το κάνετε με το χέρι, υπάρχει ειδικό εργαλείο που τις κόβει πολύ λεπτές)

Τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τα αρωματικά. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε πολύ καλά, έτσι ώστε να βραχούν όλες οι πατάτες και τα αρώματα να πάνε παντού.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε τις πατάτες, έτσι ώστε η μια να μην καλύπτει την άλλη και να ψηθούν ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 25 λεπτά (μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν).

Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις γυρνάμε από την άλλη μεριά. Ψήνουμε για άλλα περίπου 15 λεπτά, για να ροδίσουν μέχρι το επιθυμητό σημείο (προσωπικά μου αρέσουν πολύ ξεροψημένες).

Όσο οι πατάτες ψήνονται, φτιάχνουμε το ντίπ μας, αναμειγνύοντας τα υλικά και ανακατεύοντας καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία υφή. Το ελαιόλαδο τρούφας δίνει μια πραγματικά gourmet γεύση στο ντίπ μας, αλλά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό ελαιόλαδο.

Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις σερβίρουμε στο coconut bowl μας, βάζουμε το ντιπ σε ένα μπολ και παίρνουμε θέση στον καναπέ για να δούμε την αγαπημένη μας σειρά στο Netflix (αυτή την περίοδο έχω πάθει εμμονή με το Locked up και το Peaky Blinders! )

Σας εγγυώμαι ότι δε θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε τις πατάτες και να βλέπετε επεισόδια , μέχρι να τελειώσουν. Και οι πατάτες και τα επεισόδια!

 

Tips:

-Ενώ ετοιμάζεστε να ψήσετε τις πατάτες, φυσικά μπορείτε να πειραματιστείτε με τα μπαχαρικά. Αν σας αρέσουν και οι πιο ανατολίτικες γεύσεις, ταιριάζουν πολύ και το κάρυ, ο κουρκουμάς και η πάπρικα!

-Προσοχή στην ποσότητα του λαδιού που θα χρησιμοποιήσετε! Αν βάλετε μεγάλη ποσότητα οι πατάτες θα λασπώσουν και δε θα γίνουν τόσο τραγανές.

 

Καλή απόλαυση!

nadia

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.

Καλάθι Αγορών