Ντοματοσαλάτα με αγγούρι και κρουτόν
Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε καλές ντομάτες. Αν μπορείτε να προσθέσετε ανάμεικτα είδη, είναι ακόμα καλύτερα.
Υλικά
- 2 αγγούρια
- 3 κούπες ντοματίνια
- 170 – 220 γρ. τυρί χαλούμι
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
- Σπιτικά κρουτόν
- Dressing ελληνικής σαλάτας
- 1/3 κούπας φρέσκο βασιλικό
- Ανθός αλατιού, προαιρετικά
Εκτέλεση
Κόψτε το αγγούρι σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια κόψτε στην μέση και τα ντοματίνια και αφήστε τα στην άκρη.
Κόψτε το χαλούμι σε φέτες. Τρίψτε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και ψήστε το στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά την κάθε φορά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε από το grill και κόψτε το σε κύβους.
Ενώστε τη σαλάτα με το αγγούρι, τα ντοματίνια, το χαλούμι, το κόκκινο κρεμμύδι και το κρουτόν. Περιχύστε το dressing και γαρνίρετε με βασιλικό. Δοκιμάστε και προσθέστε ανθό αλατιού, αν χρειάζεται.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment