Σπιτικά κρουτόν στο φούρνο
Υλικά
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες ή κομμένες στην μέση
- 8 χοντρές φέτες ψωμί, περίπου 4 κούπες σε κύβους (προτιμήστε ολικής άλεσης)
- Ανθός αλατιού
- Αποξηραμένος μαϊντανός ή άλλα βότανα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. .
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε λίγο νερό και το πολτοποιημένο σκόρδο μέχρι να βγουν τα αρώματά του, για 1 λεπτό.
Κόψτε το ψωμί σε μικρά κυβάκια και τοποθετείστε τα στη λαδόκολλα. Αφαιρέστε το σκόρδο από την κατσαρόλα και ρίξτε το πάνω από τα ψωμάκια. Την ίδια ώρα περιχύστε με το λάδι και γαρνίρετε με ανθό αλατιού. Ανακατέψτε καλά. Ψήστε 10 – 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Η ώρα εξαρτάται από το πόσο τραγανά θέλετε τα κρουτόν σας. Γαρνίρετε με αποξηραμένο μαϊντανό.
Leave a comment