salad ·
Σαλάτα με ραπανάκια και πέστο
Μπορείτε να τα απολαύστε ψητά ή ωμά και να γαρνίρετε το πιάτο σας με πέστο φτιαγμένο από το πράσινο μέρος τους.
Υλικά
- 1 ½ κούπες μαγειρεμένα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- ¼ κούπας βινεγκρέτ λεμονιού
- 9 ψητά ραπανάκια, κομμένα στην μέση
- 2 – 3 κόκκινα ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- ¼ κούπας κουκουνάρι
- 1 κ.σ. κάπαρη
- ¼ κούπας πέστο από το πράσινο μέρος στα ραπανάκια
- ¼ κούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου
- 2 κ.σ. τυρί πεκορίνο ή Παρμεζάνα, τριμμένο (προαιρετικά)
- Χυμό λεμονιού, προαιρετικά
- Ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε τα φασόλια με 2 κ.σ. βινεγκρέτ λεμονιού.
Ενώστε τη σαλάτα σε μια πιατέλα με τα φασόλια, τα ψητά ραπανάκια, τα ωμά ραπανάκια, το κουκουνάρι, την κάπαρη και το πέστο.
Πασπαλίστε με dressing και γαρνίρετε με δυόσμο και τυρί. Προσθέστε περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment