Pesto με πράσινα λαχανικά από ραπανάκια
Αλείψτε το πάνω σε ψωμί, σε μακαρόνια, σε σαλάτες ή όπου αλλού θέλετε.
Υλικά
- ½ κούπας κουκουνάρι ή κολοκυθόσπορο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κούπα πράσινα λαχανικά από ραπανάκια
- 1 κούπα βασιλικό
- ¼ - 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα
- ¼ κούπας τυρί Παρμεζάνα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ ενώστε κουκουνάρι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε τα πράσινα μέρη από τα ραπανάκια και ανακατέψτε ξανά.
Καθώς τρέχει το μπλέντερ, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε ελαφρώς.
Για ένα πιο ομαλό pesto, βάλτε έξτρα ελαιόλαδο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment