Πως να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα του ήλιου

Μαζί με τις ευχάριστες στιγμές που περνάμε στον ήλιο, έρχονται δυστυχώς και τα εγκαύματα! Για καλή μας τύχη, υπάρχουν αρκετές σπιτικές θεραπείες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αισθανθούμε καλύτερα.

Κρύο νερό

Το κάψιμο είναι ουσιαστικά φλεγμονή του δέρματος. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να θεραπεύσουμε την φλεγμονή είναι με το να δροσίσουμε το σημείο που έχουμε καεί. Αν βρισκόμαστε στην παραλία, είναι σημαντικό να βουτήξουμε στο νερό για να αποφύγουμε τη χειροτέρευση του εγκαύματος. Το ίδιο δεν ισχύει για τις πισίνες όπου το νερό περιέχει χλώριο. Επιπλέον, καλό είναι να μην βάλουμε πάγο καθώς αντί να βελτιώσει την κατάσταση, την χειροτερεύει.

Αλόη Βέρα

Αν δεν έχετε ήδη αλόη βέρα στο σπίτι σας, θα πρέπει να πάρετε. Το εσωτερικό της gel είναι ένα θεραπευτικό που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για μια σειρά από φλεγμονές. Επιπλέον, αποτελεί το πιο σύνηθες και σημαντικό φυσικό αντίδοτο στα εγκαύματα.

Μόλις αλείψετε λίγο από το εσωτερικό gel πάνω στο σημείο με το έγκαυμα θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Αν δεν έχετε το φυτό στο σπίτι σας, προμηθευτείτε 100% gel αλόης βέρα από τα καταστήματα.

Χαμομήλι τσάι

Το τσάι χαμομήλι μπορεί να ηρεμήσει τον οργανισμό μας αλλά και το καμένο δέρμα. Ζεστάνετε το τσάι όπως θα κάνατε και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμο, βουτήξτε ένα ύφασμα μέσα και μετά τοποθετήστε το στο καμένο δέρμα.

Αν είστε αλλεργικοί στη γύρη, μην το δοκιμάσετε καθώς μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στο δέρμα σας.

Να πίνετε πολύ νερό

Καθώς το δέρμα σας προσπαθεί να επανέρθει από την έκθεση στον ήλιο χρειάζεται την ενυδάτωση που χάσατε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν ήδη δεν πίνετε τα οχτώ ποτήρια νερό την ημέρα που χρειάζεστε, τότε ένα παρόμοιο έγκαυμα αποτελεί μια αφορμή.

Ενημερωθείτε

Φροντίστε να είστε ενυδατωμένοι, δροσεροί και φυσικά αν το έγκαυμα είναι δυνατό, σας προκαλεί πυρετό ή βλέπετε σημάδια αφυδάτωσης καλέστε άμεσα τον γιατρό σας. Και να θυμάστε πως η καλύτερη θεραπεία είναι η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο!

Source: https://www.healthline.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post