Εγκαύματα από τον ήλιο; Έχουμε αυτό που χρειάζεστε!

Είναι τόσο αποτελεσματική στο να λειαίνει το δέρμα μετά το κάψιμο που πολλές φορές αναφέρεται και ως «το φυτό των εγκαυμάτων».

Βοηθάει η αλόη βέρα με τα εγκαύματα;

Υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι το gel που γεμίζει τα παχιά φύλα της αλόης βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει το κάψιμο που έχει προκληθεί από τον ήλιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα το συστατικό «aloin» είναι υπεύθυνο για τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις του φυτού. Η αλόη βέρα ενυδατώνει το δέρμα και προστατεύει από το πίλινγκ που συμβαίνει πολλές φορές μετά τα ηλιακά εγκαύματα.

 

aloe vera

 

Πως να χρησιμοποιήσετε την αλόη βέρα για τα ηλιακά εγκαύματα

Για να αντιμετωπίσετε ένα έγκαυμα από τον ήλιο, αλείψτε μια στρώση καθαρού gel από το εσωτερικό ενός φύλου αλόης βέρα πάνω στο καμένο δέρμα. Μπορείτε να φυτέψετε τα δικά σας φυτά αλόη βέρα στο σπίτι ή να αγοράσετε από τα καταστήματα.

Η πιο σωστή χρήση της είναι όταν έχει 100% περιεκτικότητα σε gel. Επίσης η χρήση της να επαναλαμβάνετε στις καμένες επιφάνειες λίγες φορές την ημέρα.

Φυσικά, αν έχετε κάποιο ισχυρό κάψιμο ή αισθάνεστε άλλες παρενέργειες, επισκεφθείτε άμεσα τον γιατρό σας πριν βάλετε αλόη βέρα.

Μπορούν να υπάρξουν παρενέργειες από τη χρήση αλόης βέρα για τα εγκαύματα;

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας της Αμερικής, η αλοιφή με αλόη βέρα δεν προκαλεί παρενέργειες.

Η κατάποση αλόης μπορεί όμως να δημιουργήσει μια σειρά από επιπλοκές.

Επιπλέον, για να αποφύγετε την μικρή πιθανότητα να έχετε αλλεργία στην αλόη βέρα, μην την τοποθετήσετε κατευθείαν σε ολόκληρη επιφάνεια αλλά σε μικρή επιφάνεια και περιμένετε 2 ώρες για να δείτε αν υπάρξει κάποια αντίδραση.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post