Vegetarian σουβλάκι με ψητά ρεβίθια

Αυτό το Μεσογειακό πιάτο είναι μια υπέροχη εναλλακτική του κλασικού σουβλακιού. Τα ρεβίθια ενώνονται τέλεια με το δροσερό τζατζίκι.

Υλικά

  • 1 ½ κούπας βρασμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 4 πίτες
  • 1 κούπα τζατζίκι
  • ¼ κόκκινου κρεμμυδιού, σε λωρίδες
  • 2 φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
  • 1 ντομάτα, σε φέτες

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 204 C. Στεγνώστε τα ρεβίθια με χαρτί κουζίνας αφαιρώντας τη φλούδα (αν είναι έτοιμη να βγει). Ανακατέψτε απαλά τα ρεβίθια με λάδι, πάπρικα, μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν και αλάτι.

Αλείψτε τα ρεβύθια σε μια λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην γίνουν πολύ σκληρά.

Αλείψτε λίγο τζατζίκι πάνω στην μια πλευρά της πίτας και προσθέστε ¼ από το μείγμα ρεβυθιών. Στη συνέχεια προσθέστε τα λαχανικά.

Τυλίξτε και κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες πίτες.

Σερβίρετε και απολαύστε.

Πηγή: https://www.liveeatlearn.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post