arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Vegetarian σουβλάκι με ψητά ρεβίθια


Απλό και γευστικό.
Vegetarian σουβλάκι με ψητά ρεβίθια

Vegetarian

Vegetarian σουβλάκι με ψητά ρεβίθια


Vegetarian σουβλάκι με ψητά ρεβίθια

Αυτό το Μεσογειακό πιάτο είναι μια υπέροχη εναλλακτική του κλασικού σουβλακιού. Τα ρεβίθια ενώνονται τέλεια με το δροσερό τζατζίκι.

Υλικά

  • 1 ½ κούπας βρασμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 4 πίτες
  • 1 κούπα τζατζίκι
  • ¼ κόκκινου κρεμμυδιού, σε λωρίδες
  • 2 φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
  • 1 ντομάτα, σε φέτες

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 204 C. Στεγνώστε τα ρεβίθια με χαρτί κουζίνας αφαιρώντας τη φλούδα (αν είναι έτοιμη να βγει). Ανακατέψτε απαλά τα ρεβίθια με λάδι, πάπρικα, μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν και αλάτι.

Αλείψτε τα ρεβύθια σε μια λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην γίνουν πολύ σκληρά.

Αλείψτε λίγο τζατζίκι πάνω στην μια πλευρά της πίτας και προσθέστε ¼ από το μείγμα ρεβυθιών. Στη συνέχεια προσθέστε τα λαχανικά.

Τυλίξτε και κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες πίτες.

Σερβίρετε και απολαύστε.

Πηγή: https://www.liveeatlearn.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.