Ντοματόσουπα με βασιλικό
Υλικά
- 1,13 κ. ντομάτες, κομμένες στην μέση
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/3 κούπας καρότα, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 3 κούπες νερό
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. φύλλα θυμαριού
- 1 κούπα φύλλα βασιλικού + έξτρα για γαρνίρισμα
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνου στους 175 βαθμούς και απλώστε πάνω σε ταψί μια λαδόκολλα. Τοποθετείστε τις ντομάτες με το κομμένο σημείο προς τα κάτω στην λαδόκολλα και πασπαλίστε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για μια ώρα ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να μαζεύουν αλλά το εσωτερικό να είναι ζουμερό.
Ζεστάνετε 2 κ.σ. νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο και ½ κ.γ. αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν για 8 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, το νερό, το ξύδι, τα φύλλα θυμαριού και το λάδι και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και ρίξτε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε και τον βασιλικό και συνεχίστε μέχρι να ενωθούν καλά.
Γαρνίρετε τη σούπα με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε με τραγανό ψωμί.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment