Συνταγή για πίτσα από μελιτζάνα με σπανάκι και μανιτάρια
Μπορείτε να τις γαρνίρετε με μοτσαρέλα, μανιτάρια και σπανάκι. Μια εύκολη και γρήγορη επιλογή που είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και δεν περιέχει γλουτένη. Αυτές οι μπουκίτσες είναι ένα καταπληκτικό χορτοφαγικό συνοδευτικό πιάτο ή σνακ.
Υλικά
- 1 μελιτζάνα, σε στρογγυλές φέτες 1 εκ.
- Ανθός αλατιού
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 170 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
- 2 κούπες φρέσκο baby σπανάκι
- 1 κούπα σπιτική σάλτσα για σπαγγέτι
- 280 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Γαρνίρετε την μελιτζάνα με αλάτι και στις δύο πλευρές. Αν έχετε χρόνο, αφήστε την μελιτζάνα να «κάτσει» για περίπου 20 – 30 λεπτά ώστε να βγουν τα υγρά της και το περίσσευμα αλατιού. Αν δεν έχετε χρόνο, απλά γαρνίρετέ την με λίγο αλάτι και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
Προετοιμάστε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί και βουρτσίστε με ελαιόλαδο. Τοποθετείστε τις φέτες μελιτζάνας σε μια μονή δόση. Βουρτσίστε την κορυφή των μελιτζανών με μια γενναιόδωρη δόση από ελαιόλαδο.
Τοποθετείστε το ράφι στην μεσαία σχάρα και μαγειρέψτε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι οι μελιτζάνες να είναι τρυφερές.
Την ίδια ώρα, σε ένα τηγάνι, βάλτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε τα μανιτάρια σε μεσαία προς υψηλή φωτιά, για 5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Συνεχίστε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέστε το σπανάκι και λίγο αλάτι.
Μόλις οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, βγάλτε τις από τον φούρνο και γαρνίρετε κάθε φέτα μελιτζάνας με 1 κ.σ. σάλτσα μαρινάρα και 1 κομμάτι μοτσαρέλα.
Ανάψτε το γκριλ και επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο. Ψήστε για 1 – 2 λεπτά ως που να λιώσει το τυρί (για 1 – 2 λεπτά).
Αφαιρέστε τις μελιτζάνες από τον φούρνο. Τοποθετείστε το μείγμα μανιταριών και σπανακιού πάνω από τις φέτες μελιτζάνας.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment