Εύκολη σπιτική σάλτσα για μακαρόνια

Είναι τέλεια παχύρευστη και γεμάτη γεύση.

 

Υλικά

  • ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 καρότα, καλά τριμμένα
  • 3,5 κούπες θρυμματισμένες ντομάτες
  • ½ κούπα νερό
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Χούφτα φρέσκο βασιλικό, περίπου ½ κούοα
  • Χούφτα φρέσκο μαϊντανό, περίπου ½ κούπα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε λίγο νερό σε μεσαία φωτιά, μέχρι να σιγοβράσει. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα. Μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι τα υλικά σας να μαλακώσουν.

Προσθέστε τις ντομάτες και περίπου ½ κούπα νερό. Ρίξτε μια γενναία δόση από αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε την ρίγανη, την πάπρικα και τις νιφάδες πιπεριού (αν χρησιμοποιείτε). Τέλος, προσθέστε φρέσκο βασιλικό και μαϊντανό.

Βράστε τη σάλτσα και βάλτε τη θερμοκρασία σε χαμηλή. Καλύψτε και σιγοβράστε για 15 – 20 λεπτά. Ελέγξτε για να δείτε το πόσο παχύρευστη είναι η σάλτσα. Αν σας φαίνεται πολύ παχύρευστη, προσθέστε λίγο νερό. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, βάλτε λίγο βασιλικό και ωμό ελαιόλαδο, αν σας αρέσει.

Αν σερβίρετε για δείπνο, προσθέστε τα μακαρόνια της επιλογής σας για τη σάλτσα. Ενώστε και αφήστε να μαγειρευτούν μαζί σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post