Μακαρόνια με πέστο, λεμόνι, σπανάκι, ενταμάμε και ψητά αμύγδαλα

Υλικά (4 – 6 μερίδες)

  • 225 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • ½ κούπα πέστο
  • 225 γρ. σπανάκι
  • 2 κούπες ενταμάμε
  • Χυμός από 2 λεμόνια ( + φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα)
  • ¾ κούπας αμύγδαλα, τριμμένα και ελαφρώς ψημένα

 

Εκτέλεση

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με την συσκευασία τους, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα μακαρόνια, το πέστο και το σπανάκι και ανακατέψτε τα. Στο τέλος προσθέστε το ενταμάμε και στύψτε λίγο λεμόνι από πάνω. Αποθηκεύστε λίγες φέτες λεμονιού για εκείνους που προτιμάνε μεγαλύτερη ποσότητα. Σε χαμηλή φωτιά, ψήστε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα. Γαρνίρετε τα μακαρόνια με αυτό και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.thekitchn.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post