Ψητές αγκινάρες με vegan sauce

Έχουν άρωμα σκόρδου και τις βουτάτε σε αυτή την πράσινη vegan σως.

Υλικά

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς C.

Πλύνετε καλά τις αγκινάρες. Τοποθετείστε τις στο πλάι και κόψτε τα κοτσάνια. Ξεφλουδίστε τη στρώση γύρω από τη βάση. Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι, κόψτε το πάνω μέρος. Τέλος, τριμάρετε τα κοφτερά σημεία από τα φύλλα. Κάντε τις ίδιες κινήσεις σε όλες τις αγκινάρες.

Στη συνέχεια, κόψτε τις αγκινάρες οριζόντια. Αφαιρέστε τα κοφτερά μέσα σημεία αφήνοντας τη χαρτιά της αγκινάρας άθικτη.

Τοποθετείστε τις αγκινάρες σε μια λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας αλείψτε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι ώστε να έχουν καλυφθεί εσωτερικά και εξωτερικά.

Γυρίστε τις αγκινάρες ώστε να είναι με το κομμένο μέρος προς τα κάτω καλύψτε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 30 λεπτά.

Την ίδια ώρα ενώστε ½ κ.σ. ελαιόλαδο με πολτοποιημένο σκόρδο.

Αφαιρέστε τις αγκινάρες από τον φούρνο και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Γυρίστε τις αγκινάρες και βουρτσίστε με ελαιόλαδο και σκόρδο. Γυρίστε στο φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι οι αγκινάρες να είναι χρυσαφένια.

Σερβίρετε όσο είναι ζεστές ή με την πράσινη vegan σως.

Πηγή: https://withfoodandlove.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post