Γίγαντες πλακί
Ένα υπέροχο ελληνικό λαδερό γεμάτο υπέροχες γεύσεις, πρωτεΐνη που περιέχει λιγότερες από 300 θερμίδες.
Υλικά
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πουρές ντομάτας
- 1,5 κούπας ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 μεγάλη πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
- 2, 5 κούπες γίγαντες, ξεπλυμένοι και στραγγισμένοι
- 125 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
- 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, ψημένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C/ αέρας 160 C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε λίγο νερό και μαγειρέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με μια πρέζα αλατιού για 10 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να είναι τρυφερό. Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 1 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, την κανέλα, την ρίγανη και τα φασόλια μαζί με 250 ml βραστού νερού. Προσθέστε και αλατοπίπερο και σιγοβράστε. Στη συνέχεια τοποθετείστε το μείγμα για 25 – 30 λεπτά στον φούρνο μέχρι να είναι παχύρευστο.
Γαρνίρετε με τυρί φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης και απολαύστε!
Leave a comment