Γίγαντες πλακί

Ένα υπέροχο ελληνικό λαδερό γεμάτο υπέροχες γεύσεις, πρωτεΐνη που περιέχει λιγότερες από 300 θερμίδες.

Υλικά

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πουρές ντομάτας
  • 1,5 κούπας ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 μεγάλη πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
  • 2, 5 κούπες γίγαντες, ξεπλυμένοι και στραγγισμένοι
  • 125 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, ψημένο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C/ αέρας 160 C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε λίγο νερό και μαγειρέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με μια πρέζα αλατιού για 10 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να είναι τρυφερό. Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 1 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, την κανέλα, την ρίγανη και τα φασόλια μαζί με 250 ml βραστού νερού. Προσθέστε και αλατοπίπερο και σιγοβράστε. Στη συνέχεια τοποθετείστε το μείγμα για 25 – 30 λεπτά στον φούρνο μέχρι να είναι παχύρευστο.

Γαρνίρετε με τυρί φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης και απολαύστε!

Πηγή: https://www.olivemagazine.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post