arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Γίγαντες πλακί


Αυτό το πιάτο είναι έτοιμο σε λιγότερο από μια ώρα.
Γίγαντες πλακί

Vegetarian

Γίγαντες πλακί


Γίγαντες πλακί

Ένα υπέροχο ελληνικό λαδερό γεμάτο υπέροχες γεύσεις, πρωτεΐνη που περιέχει λιγότερες από 300 θερμίδες.

Υλικά

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πουρές ντομάτας
  • 1,5 κούπας ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 μεγάλη πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
  • 2, 5 κούπες γίγαντες, ξεπλυμένοι και στραγγισμένοι
  • 125 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, ψημένο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C/ αέρας 160 C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε λίγο νερό και μαγειρέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με μια πρέζα αλατιού για 10 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να είναι τρυφερό. Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 1 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, την κανέλα, την ρίγανη και τα φασόλια μαζί με 250 ml βραστού νερού. Προσθέστε και αλατοπίπερο και σιγοβράστε. Στη συνέχεια τοποθετείστε το μείγμα για 25 – 30 λεπτά στον φούρνο μέχρι να είναι παχύρευστο.

Γαρνίρετε με τυρί φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης και απολαύστε!

Πηγή: https://www.olivemagazine.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.