Ομελέτα με μοτσαρέλα, βασιλικό και κολοκυθάκι
Μπορείτε να τη φτιάξετε για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό μαζί με μια σαλάτα ή μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.
Υλικά
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ½ κούπα κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1 ½ κούπα κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
- 7 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 2/3 κούπας φρέσκα μπαλάκια μοτσαρέλας
- 3 κ.σ. αποξηραμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- ¼ κούπα φρέσκο βασιλικό, σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τη σχάρα στο τρίτο ράφι από πάνω. Προθερμαίνετε τον φούρνο.
Ζεστάνετε νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να γίνουν τρυφερά για 3 – 5 λεπτά.
Την ίδια ώρα, χτυπήστε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Ρίξτε τα αυγά πάνω στα λαχανικά στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά. Τοποθετείστε την μοτσαρέλα και τις αποξηραμένες ντομάτες και τοποθετείστε το τηγάνι στο φούρνο μέχρι τα αυγά να ροδίσουν για 1 ½ με 2 λεπτά. Αφήστε την ομελέτα να κρυώσει για 3 λεπτά. Γαρνίρετε με βασιλικλο.
Για να βγάλετε την ομελέτα από το τηγάνι, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα. Κόψτε σε 4 κομμάτια και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment