arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ομελέτα με μοτσαρέλα, βασιλικό και κολοκυθάκι


Αυτή η ομελέτα με λαχανικά είναι ένα από τα πιο γρήγορα γεύματα.
Ομελέτα με μοτσαρέλα, βασιλικό και κολοκυθάκι

Vegetarian

Ομελέτα με μοτσαρέλα, βασιλικό και κολοκυθάκι


Ομελέτα με μοτσαρέλα, βασιλικό και κολοκυθάκι

Μπορείτε να τη φτιάξετε για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό μαζί με μια σαλάτα ή μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

Υλικά

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 ½ κούπα κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 ½ κούπα κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
  • 7 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 2/3 κούπας φρέσκα μπαλάκια μοτσαρέλας
  • 3 κ.σ. αποξηραμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ¼ κούπα φρέσκο βασιλικό, σε λεπτές φέτες

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τη σχάρα στο τρίτο ράφι από πάνω. Προθερμαίνετε τον φούρνο.

Ζεστάνετε νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να γίνουν τρυφερά για 3 – 5 λεπτά.

Την ίδια ώρα, χτυπήστε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Ρίξτε τα αυγά πάνω στα λαχανικά στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά. Τοποθετείστε την μοτσαρέλα και τις αποξηραμένες ντομάτες και τοποθετείστε το τηγάνι στο φούρνο μέχρι τα αυγά να ροδίσουν για 1 ½ με 2 λεπτά. Αφήστε την ομελέτα να κρυώσει για 3 λεπτά. Γαρνίρετε με βασιλικλο.

Για να βγάλετε την ομελέτα από το τηγάνι, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα. Κόψτε σε 4 κομμάτια και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.