Σπαράγγια και φρέσκια σάλτσα βασιλικού
Η σάλτσα τους ταιριάζει υπέροχα και σε σάντουιτς.
Υλικά
- ¾ κούπας γιαούρτι
- 2 κ.σ. σάλτσα πέστο
- 1 κ.σ. τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 500 γρ – 1 κ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα 6 πρώτα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Σε μια κατσαρόλα βράστε 12 κούπες νερό. Προσθέστε τα σπαράγγια σε δόσεις. Μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι, μέχρι να είναι τραγανά και τρυφερά, για 2 – 3 λεπτά. Αφαιρέστε και βάλτε τα αμέσως σε παγωμένο νερό. Στραγγίστε και στεγνώστε. Σερβίρετε με σάλτσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment