arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Εύκολη vegan ντοματόσουπα με βασιλικό


Αυτή είναι η καλύτερη vegan ντοματόσουπα που θα βρείτε.
Εύκολη vegan ντοματόσουπα με βασιλικό

Vegan πιάτα

Εύκολη vegan ντοματόσουπα με βασιλικό


Εύκολη vegan ντοματόσουπα με βασιλικό

Πλούσια και γευστική, αποτελεί έναν συνδυασμό από αρώματα, φρέσκα βότανα και μπαχαρικά. Το ποιοτικό έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ενώνει τη σούπα με τέτοιο τρόπο που δε θα σας λείψει καθόλου η κρέμα γάλακτος.

Υλικά (6 άτομα)

  • 1,3 κιλά ντομάτες, κομμένες στην μέση
  • 2 – 3 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι
  • 2 μεσαία κίτρινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κούπα ντοματίνια, πολτοποιημένα
  • 50 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 3 – 4 κλωνάρια θυμαριού
  • 2 κ.γ. φύλλα θυμαριού
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 2 ½ κούπες νερό
  • Λίγο λεμόνι, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τις ντομάτες με τα κομμάτια καρότου. Προσθέστε μια γενναιόδωρη δόση ελαιόλαδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε.

Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ταψί και απλώστε σε μια στρώση. Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε τα στην άκρη για 10 λεπτά.

Μεταφέρετε τις ψητές ντομάτες και τα καρότα σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε ελάχιστο νερό και ανακατέψτε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε 2 κ.σ. νερό σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν.

Ρίξτε το μείγμα με ψητές ντομάτες στην κατσαρόλα. Προσθέστε τις πολτοποιημένες ντομάτες, 2 ½ κούπες νερό, βασιλικό, θυμάρι και μπαχαρικά. Γαρνίρετε με λίγο ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι. Βράστε και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία καλύπτοντας την κατσαρόλα. Αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά, περίπου.

Αφαιρέστε τα κλωνάρια θυμαριού και μεταφέρετε τη σούπα στα αγαπημένα σας coconut bowls. Αν θέλετε, ρίξτε λίγο λεμόνι και μια καλή δόση ελαιόλαδου. Σερβίρετε με τραγανό σπιτικό ψωμί.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.