Μεσογειακή ψητή μελιτζάνα
Αυτή η συνταγή είναι ό, τι χρειάζεστε για λαχταριστές και τραγανές μελιτζάνες. Σε αυτή τη συνταγή δίνουμε στις μελιτζάνες μια μεσογειακή πινελιά με seasonings, μαϊντανό, κουκουνάρια και ρόδι. Σερβίρεται με σως από ταχίνι και ζεστή πίτα.
Μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνταγή με το γαρνίρισμα της επιλογής σας.
Υλικά:
- 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες
- Ανθός αλατιού
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Μπαχαρικά της επιλογής σας
- ½ κούπα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- ½ κούπα σπόροι ροδιού
- 1 χούφτα κουκουνάρι, ψημένο
Ταχίνι Σως:
Μέθοδος:
Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές της μελιτζάνας με ανθό αλατιού και τοποθετείστε τα σε μια μεγάλη σχάρα με χαρτί. Αφήστε το εκεί για 30 λεπτά μέχρι να «ιδρώσουν» οι μελιτζάνες.
Εν τω μεταξύ, τοποθετείστε ένα ταψί στο μεσαίο σημείο του φούρνου και προθερμαίνετε στους 220. Φτιάξτε τη σως από ταχίνι, σύμφωνα με τη συνταγή.
Σκουπίστε τις μελιτζάνες και αλείψτε και τις δύο πλευρές με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τοποθετείστε τις μελιτζάνες σε ένα φύλλο ψησίματος. Ψήστε για 20 λεπτά και γυρίστε τις και μετά ψήστε για άλλα 10 – 15 λεπτά ή μέχρι οι μελιτζάνες να έχουν χρυσαφί χρώμα.
Μόλις οι ψητές μελιτζάνες είναι έτοιμες, αφαιρέστε τις από τον φούρνο (αν έχουν πολύ λάδι, σκουπίστε τις με ένα χαρτί). Τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και ρίξτε από πάνω τα μπαχαρικά της επιλογής σας. Στη συνέχεια, βάλτε τη σως πάνω στην μελιτζάνα ή στο πλάι. Γαρνίρετε με μαϊντανό, ρόδι και κουκουνάρι.
Σερβίρετε αυτό το πιάτο ως ένα vegan συνοδευτικό ή ορεκτικό. Συνδυάζεται υπέροχα με ζεστή πίτα ή τραγανό ψωμί.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment