#Vegan -Λεμονόσουπα με ρεβύθια και κριθαράκι
Περιέχει citrus, ρεβύθια, κριθαράκι, άνηθο και υπέροχα πράσινα λαχανικά!
Υλικά:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή νερό
- ½ κρεμμύδι
- 3 καρότα
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 7-8 νερό
- 1 κούπα κριθαράκι ολικής άλεσης
- 2 κούπες ρεβύθια
- 1/3 κούπες ταχίνι
- ½ χυμός λεμονιού (3-4 λεμόνια)
- Μια χούφτα baby κάλε ή σπανάκι
- Φύλλα άνηθος
- Ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Μέθοδος:
Ζεστάνετε το νερό ή το λάδι σε μεσαία φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρετε για 5-7 λεπτά. Προσθέστε μετά και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και βράστε μαζί τα ρεβύθια και το κριθαράκι. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε την σε μεσαία προς χαμηλή. Ταυτόχρονα ανακατέψτε απαλά για 7 – 8 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το baby kale ή το σπανάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι τα υλικά να ενωθούν.
Προσθέστε όσο άνηθο θέλετε και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι!
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://simple-veganista.com
Leave a comment