#Vegan -Λεμονόσουπα με ρεβύθια και κριθαράκι

#Vegan -Λεμονόσουπα με ρεβύθια και κριθαράκι

Περιέχει citrus, ρεβύθια, κριθαράκι, άνηθο και υπέροχα πράσινα λαχανικά!

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή νερό
  • ½ κρεμμύδι
  • 3 καρότα
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 7-8 νερό
  • 1 κούπα κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 2 κούπες ρεβύθια
  • 1/3 κούπες ταχίνι
  • ½ χυμός λεμονιού (3-4 λεμόνια)
  • Μια χούφτα baby κάλε ή σπανάκι
  • Φύλλα άνηθος
  • Ανθός αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Μέθοδος:

Ζεστάνετε το νερό ή το λάδι σε μεσαία φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρετε για 5-7 λεπτά. Προσθέστε μετά και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και βράστε μαζί τα ρεβύθια και το κριθαράκι. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε την σε μεσαία προς χαμηλή. Ταυτόχρονα ανακατέψτε απαλά για 7 – 8 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το baby kale ή το σπανάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι τα υλικά να ενωθούν.

Προσθέστε όσο άνηθο θέλετε και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://simple-veganista.com


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published