#Vegan -Λεμονόσουπα με ρεβύθια και κριθαράκι

Περιέχει citrus, ρεβύθια, κριθαράκι, άνηθο και υπέροχα πράσινα λαχανικά!

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή νερό
  • ½ κρεμμύδι
  • 3 καρότα
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 7-8 νερό
  • 1 κούπα κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 2 κούπες ρεβύθια
  • 1/3 κούπες ταχίνι
  • ½ χυμός λεμονιού (3-4 λεμόνια)
  • Μια χούφτα baby κάλε ή σπανάκι
  • Φύλλα άνηθος
  • Ανθός αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Μέθοδος:

Ζεστάνετε το νερό ή το λάδι σε μεσαία φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρετε για 5-7 λεπτά. Προσθέστε μετά και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και βράστε μαζί τα ρεβύθια και το κριθαράκι. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε την σε μεσαία προς χαμηλή. Ταυτόχρονα ανακατέψτε απαλά για 7 – 8 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το baby kale ή το σπανάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι τα υλικά να ενωθούν.

Προσθέστε όσο άνηθο θέλετε και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://simple-veganista.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post