arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

#Vegan -Λεμονόσουπα με ρεβύθια και κριθαράκι


Μια υπέροχη vegan σούπα εμπνευσμένη από την ελληνική σούπα αυγολέμονο.
#Vegan -Λεμονόσουπα με ρεβύθια και κριθαράκι

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

#Vegan -Λεμονόσουπα με ρεβύθια και κριθαράκι


#Vegan -Λεμονόσουπα με ρεβύθια και κριθαράκι

Περιέχει citrus, ρεβύθια, κριθαράκι, άνηθο και υπέροχα πράσινα λαχανικά!

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή νερό
  • ½ κρεμμύδι
  • 3 καρότα
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 7-8 νερό
  • 1 κούπα κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 2 κούπες ρεβύθια
  • 1/3 κούπες ταχίνι
  • ½ χυμός λεμονιού (3-4 λεμόνια)
  • Μια χούφτα baby κάλε ή σπανάκι
  • Φύλλα άνηθος
  • Ανθός αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Μέθοδος:

Ζεστάνετε το νερό ή το λάδι σε μεσαία φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρετε για 5-7 λεπτά. Προσθέστε μετά και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και βράστε μαζί τα ρεβύθια και το κριθαράκι. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε την σε μεσαία προς χαμηλή. Ταυτόχρονα ανακατέψτε απαλά για 7 – 8 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το baby kale ή το σπανάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι τα υλικά να ενωθούν.

Προσθέστε όσο άνηθο θέλετε και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://simple-veganista.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.