Καλαμάκια σολομού με κολοκυθάκι και κρεμμύδι
Μπορείτε να τα σερβίρετε με τις αγαπημένες σας Μεσογειακές σαλάτες ή συνοδευτικά όπως το ταχίνι και το τζατζίκι.
Υλικά:
- 600 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους
- 1 κολοκυθάκι κομμένο, σε στρογγυλές φέτες
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
Για την μαρινάδα
- 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Η φλούδα και ο χυμός από 1 λεμόνι
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου θυμαριού
- 2 κ.γ. ξηρή ρίγανη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ελαφρύ πιπέρι τσίλι
- ½ κ.γ. κόλιανδρο
Μέθοδος
Παίρνετε ένα μικρό μπολ και ενώνετε μαζί με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το κύμινο, το πιπέρι και τον κόλιναδρο.
Παίρνετε τον σολομό και βάζετε τα κομμάτια του, το κολοκυθάκι και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος. Στη συνέχεια γαρνίρετε με τον ανθό αλατιού και το πιπέρι και ανακατεύετε απαλά. Τώρα ρίξτε την μαρινάδα που έχετε ετοιμάσει πάνω στον σολομό και ανακατέψτε ελαφρά ώστε να σιγουρευτείτε ότι έχει καλυφθεί όλος ο σολομός. Αφήστε το σολομό στην μαρινάδα του για 15 – 20 λεπτά.
Ξεκινώντας με τον σολομό, βάλτε τον μαζί με το κολοκυθάκι και τα κρεμμύδια μέσα στα καλαμάκι (αν χρησιμοποιείτε ξύλινα, σιγουρευτείτε ότι τα βάλατε στο νερό για 30 λεπτά πριν τη χρήση).
Ανάψτε το γκριλ. Βάλτε πάνω τα καλαμάκια σολομού και καλύψτε. Ψήστε κάθε πλευρά για 6-8 λεπτά με το περιεχόμενο καλυμένο ή μέχρι το ψάρι να πάρει το σωστό ψημένο χρόνο.
Σερβίρετε με την αγαπημένη σαλάτα ή σως σας.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com
Leave a comment