#Vegan -Κολοκυθόσουπα με γλυκοπατάτα και κουρκουμά
Είναι τέλεια επιλογή για μια φθινοπωρινή ημέρα και είναι πολύ εύκολη.
Υλικά:
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κούπα καρότα, ψιλοκομμένα (1-2 μεγάλα καρότα)
- 6 κούπες νερό
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 ¾ κούπας πουρές κολοκύθας
- 1 κ.σ. κουρκουμάς
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. σκόνη κάρυ
- 1/8 κ.γ. πιπέρι + έξτρα για γεύση
- Μια πρέζα πιπέρι καγιέν (προεραιτικό)
Μέθοδος:
Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα βάλτε κρεμμύδι, σκόρδο και καρότα. Μαγειρέψτε σε μεσαία φωτιά και ανακαινίστε τακτικά για περίπου 7 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να είναι μαλακά.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Βράστε το περιεχόμενο και μετά καλύψτε το σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το σιγοβράζει για 20 λεπτά ή μέχρι οι γλυκοπατάτες να είναι μαλακές.
Χρησιμοποιείστε το μπλέντερ σας για να ανακατέψετε το μείγμα και σερβίρετε!
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: http://plantifuleating.ca
Leave a comment