Σπιτικός πουρές κολοκύθας
Ο πουρές κολοκύθας μπορεί να συνοδέψει και να είναι μέρος σε μια σειρά από τα αγαπημένα σας φθινοπωρινά πιάτα!
Υλικά:
- 1 φρέσκια κολοκύθα
- ½ κούπα νερό
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια κόβεται την κορυφή της κολοκύθας. Σκαλίζεται και το εσωτερικό βγάζοντας την μεμβράνη και τους σπόρους.
Κόβετε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια.
Μετά, βάζετε αυτά τα κομμάτια σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνετε ½ κούπας νερό στο κάτω μέρος του ταψιού. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για 45 με 60 λεπτά ή μέχρι η κολοκύθα να είναι αρκετά μαλακή και να τρυπιέται με ένα πιρούνι.
Μόλις είναι έτοιμη, αφήστε την να έρθει σε θερμοκρασία δωματιού και στη συνέχεια και μετά αφαιρέστε τη φλούδα.
Βάλτε την σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε την μέχρι να γίνει πουρές.
Ζεστάνετε ξανά αν θέλετε να τη σερβίρετε αμέσως ή βάλτε την στο ψυγεία έως και για 3 ημέρες. Αν θέλετε να την καταψύξετε, αυτό μπορείτε να το κάνετε αν την βάλετε σε ειδική συσκευασία όπου αντέχει για 10 με 12 μήνες.
Συνταγή:https://www.thespruceeats.com
Leave a comment