Ψητές γαρίδες με πέστο σε μπολ
Χρειάζονται λιγότερο από 30 λεπτά για να γίνουν. Με άλλα λόγια, είναι ένα εύκολο δείπνο καθημερινής.
Υλικά
- ¼ κούπας πέστο
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 450 γρ. μεγάλες γαρίδες, στεγνές
- 4 κούπες ρόκα
- 2 κούπες μαγειρεμένη κινόα
- 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 1 αβοκάντο, σε κύβους
Εκτέλεση
Ενώστε το πέστο με το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Αφαιρέστε 4 κ.σ. από το μείγμα και βάλτε το σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε τα μπολ στην άκρη.
Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, ανακατεύοντας. Μόλις αρχίζουν να ροδίζουν θα δείτε ότι είναι έτοιμες. Αφαιρέστε και βάλτε σε πιάτο.
Προσθέστε την ρόκα και την κινόα στο μεγάλο μπολ και ανακατέψτε. Χωρίστε το μείγμα της ρόκας σε 4 μπολ. Προσθέστε ντομάτες, αβοκάντο και γαρίδες. Πασπαλίστε κάθε μπολ με 1 κ.σ. πέστο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment