Ψητά φιλέτα σολομού caprese
Τα φιλέτα σολομό ψήνονται δίπλα από τις ντομάτες ενώ στο τέλος η βινεγκρέτ βαλσάμικου ενώνει τις γεύσεις καταπληκτικά.
Υλικά
- 1 ½ κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού, χωρισμένος
- ½ κ.γ. τριμμένο πιπέρι, χωρισμένο
- 2 κούπες ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
- 450 γρ. φιλέτο σολομού, χωρίς το δέρμα, κομμένο σε 4 κομμάτια
- 20 γρ. τυρί μοτσαρέλα, κομμένο στην μέση
- ¼ κούπας βασιλικός, σε λεπτές φέτες
- 2 κ.γ. βινεγκρέτ βαλσάμικου
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C. Πασπαλίστε λίγο ελαιόλαδο πάνω από το ταψί.
Σε ένα μπολ ενώστε λάδι, σκόρδο, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε τις ντομάτες και ανακατέψτε.
Τοποθετείστε τον σολομό στο ταψί. Πασπαλίστε με ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Καλύψτε τα φιλέτα σολομού με μοτσαρέλα. Στην άλλη πλευρά του ταψιού βάλτε το μείγμα με τα ντοματίνια. Ψήστε μέχρι ο σολομός να έχει μαγειρευτεί καλά και τα ντοματίνια να έχουν σπάσει. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 8 – 10 λεπτά. Προσθέστε τον βασιλικό στη σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε πάνω από τον σολομό. Τέλος, πασπαλίστε με βινεγκρέτ βαλσάμικου.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment