Βινεγκρέτ βαλσάμικου
Με αυτήν την ποσότητα θα έχετε ¾ κούπας dressing που είναι αρκετό για να 6 μεσαίες σαλάτες (2 κ.σ. / σαλάτα).
Υλικά
- ½ κούπα έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι ελάτου
- 2 μεσαίες σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού, για τη γεύση
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
Μέθοδος
Σε μια κούπα ή ένα μπολ, ενώστε όλα τα υλικά. Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι μέχρι όλα τα υλικά να έχουν αναμειχθεί.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση, αν χρειάζεται. Αν το μείγμα είναι πολύ οξύ, βάλτε λίγο παραπάνω ελαιόλαδο ή μέλι.
Σερβίρετε άμεσα ή καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. Το σπιτικό αυτό dressing διατηρείται καλά στο ψυγείο για έως και 7 – 10 ημέρες. Πριν τη χρήση, ανακινήστε το και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://cookieandkate.com/
Leave a comment