Συνταγή για μπακαλιάρο στον φούρνο με μείγμα μπαχαρικών
Το ψάρι γίνεται τρυφερό και συνοδευεύεται από το μείγμα μπαχαρικών για θαλασσινά. Ένα γευστικό δείπνο.
Υλικά
- 450 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου
- ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 ½ κ.σ. σπιτικό μείγμα μπαχαρικών
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθώς ζεσταίνεται ο φούρνος, αφήστε τον μπακαλιάρο να κάτσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ετοιμάστε το μείγμα μπαχαρικών.
Αλείψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου με ελαιόλαδο και στη συνέχεια πασπαλίστε με ανθό αλατιού και μείγμα μπαχαρικών. Τοποθετείστε το ψάρι σε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί.
Ψήστε για 8 – 10 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερό και μαγειρεμένο. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 55 βαθμοί C όταν το βγάλετε από τον φούρνο. Προσέξτε μην τον κάψετε. Η διάρκεια ψησίματος είναι διαφορετική ανάλογα τη σύσταση του ψαριού και τον φούρνο. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment