Toast με πέστο από αβοκάντο

Σερβίρετε μόνο του ή προσθέστε ντομάτες και αυγά για ένα πιο πλήρες γεύμα. Η συνταγή είναι αρκετή για 4 τοστ ή για 2 – 4 μερίδες σερβιρίσματος.

Υλικά

Τοστ

  • ¼ κούπας κολοκυθόσπορο
  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 2 μεσαίες σκελίδες σκόρδου
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού, για τη γεύση
  • 2/3 κούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης

Προαιρετικά:

  • Μαγειρεμένα αυγά (τηγανιτά, ποσέ ή scrambled)
  • Ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, ή νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Βάλτε τον κολοκυθόσπορο σε ένα τηγάνι για να τον ψήσετε. Μαγειρέψτε σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να κάνουν τον ήχο ότι έχουν ψηθεί. Μεταφέρετε σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσουν.

Για το πέστο, κόψτε στην μέση αβοκάντο και βάλτε το περιεχόμενο τους σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Προσθέστε τον ψημένο κολοκυθόσπορο και τα φύλλα βασιλικού και ανακινήστε μέχρι ο κολοκυθόσπορος και ο βασιλικός να ενωθούν πολύ καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, αν χρειαστεί.

Ψήστε το ψωμί και στη συνέχεια απλώστε πέστο αβοκάντο σε κάθε φέτα. Σερβίρετε, αν θέλετε, με αυγά και ντομάτες. Πασπαλίστε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλάτι, προαιρετικά. Σερβίρετε άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post