Μεσογειακή ομελέτα με μπρόκολο και τυρί
Αν λοιπόν είστε λάτρεις του, δεν έχετε παρά να την απολαύσετε για πρωινό ή και μεσημεριανό!
Υλικά:
- 2 – ½ κούπες φρέσκο μπρόκολο
- 6 μεγάλα αυγά
- ¼ κούπες γάλα 2%
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1/3 κούπα τυρί παρμεζάνα τριμμένο
- 1/3 κούπα κομμένες ελιές καλαμών
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Λίγο παραπάνω τυρί και φρέσκος μαϊντανός
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε το μάτι της κουζίνας. Σε μια κατσαρόλα με νερό, βάλτε ένα καλαθάκι πάνω στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, βάλτε το μπρόκολο στο καλαθάκι και βράστε το νερό. Χαμηλώστε την ένταση και σιγοβράστε. Συνεχίστε να μαγειρεύετε στον ατμό, καλυμμένο για 4 – 6 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανό – μαλακό.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Βάλτε μέσα το μαγειρεμένο μπρόκολο, το τυρί και τις ελιές. Σε ένα ταψί 20 εκατοστών βάλτε το λάδι και ζεστάνετε στο φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία. Ρίξτε μέσα το μείγμα τυριών. Μαγειρέψτε το ακάλυπτο για 4-6 λεπτά.
Δοκιμάστε να δείτε ότι τα αυγά είναι τελείως έτοιμα. Αφήστε το στην άκρη για 5 λεπτά. Κόψτε σε φέτες και γαρνίρετε με το επιπλέον τυρί και μαϊντανό.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com
Leave a comment