Βρώμη με μείγμα από μούρα
Με το να το ετοιμάζετε από το προηγούμενο βράδυ, προσφέρετε μια κρεμώδη υφή. Στην αρχή θα σας φανεί νερουλό αλλά σταδιακά η βρώμη και οι σπόροι chia θα απορροφήσουν τα υγρά και αυτό θα κάνει την υφή του πιο πηχτή.
Αυτό το snack αποτελεί επίσης μια ωραία εναλλακτική σε ένα γλυκό, και πιθανότητα θα το αγαπήσουν και τα παιδιά σας.
Υλικά (για 6 μικρές μερίδες):
- 1 ½ κούπες γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
- 1 κούπα γιαούρτι (μπορείτε να επιλέξετε ένα dairy – free)
- 1 κ.σ. λιναρόσποροι
- 2 κ.σ. σπόροι chia
- 2-3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 ¼ κούπες νιφάδες βρώμης
- ½ κ.γ. κανέλα
- Πρέζα ανθός αλατιού
- 450 γρ μείγμα από διάφορα μούρα όπως μύρτιλα, φράουλες, κεράσια κλπ.
Για το topping:
- Γιαούρτι
- Νιφάδες κακάο
- Ψητές νιφάδες καρύδας
- Ψητοί ξηροί καρποί
- granola
Μέθοδος:
Πάρτε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος και συνδυάστε το γιαούρτι, το γάλα, τον λιναρόσπορο, τους σπόρους chia, το σιρόπι σφενδάμου και την βανίλια και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τη βρώμη, την κανέλα, μια μεγάλη πρέζα ανθό αλατιού και ανακατέψτε. Προσθέστε μισά από τα μούρα (αν δεν θέλετε, μπορείτε απλά να γαρνίρετε με μούρα).
Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχεία και αφήστε τα στο ψυγείο για δύο ώρες ή για όλη τη νύχτα.
Το επόμενο πρωί, γαρνίρετε με τα υπόλοιπα berries και όσα toppings θέλετε. Καλή απόλαυση!
Υγ: Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.
Συνταγή: https://www.sproutedkitchen.com
Leave a comment