Μίνι cakes με σπανάκι και παρμεζάνα
Υλικά:
- 340 γρ. φρέσκο σπανάκι
- ½ κούπα τυρί ρικότα ή cottage χαμηλών λιπαρών
- ½ κούπα τυρί παρμεζάνα, τριμμένο (+ επιπλέον για γαρνίρισμα)
- 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάλτε το σπανάκι σε 3 ματσάκια στο μπλέντερ μέχρι να έχει κοπεί καλά. Μεταφέρετέ το σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε τη ρικότα (ή το τυρί cottage), την παρμεζάνα, τα αυγά, το σκόρδο, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε το μείγμα στην φόρμα για muffins.
Ψήστε τα cakes μέχρι να είναι έτοιμα, για περίπου 20 λεπτά. Αφήστε τα στο ταψί για 5 λεπτά ακόμα. Με ένα μαχαιράκι, κουνήστε τις άκρες και γυρίστε τα σε μια μεγάλη πιατέλα.
Σερβίρονται ζεστά. Μπορείτε να γαρνίρετε με λίγη παραπάνω παρμεζάνα, αν το επιθυμείτε.
Συνταγή: EatingWell
Leave a comment