arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Πρωινά

Μίνι cakes με σπανάκι και παρμεζάνα


Αν σας αρέσει η σπανακόπιτα, τότε αυτά τα απλά και κομψά μικρά cakes είναι ιδανικά για εσάς.
Μίνι cakes με σπανάκι και παρμεζάνα

Πρωινά

Μίνι cakes με σπανάκι και παρμεζάνα


Μίνι cakes με σπανάκι και παρμεζάνα

Υλικά:

  • 340 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • ½ κούπα τυρί ρικότα ή cottage χαμηλών λιπαρών
  • ½ κούπα τυρί παρμεζάνα, τριμμένο (+ επιπλέον για γαρνίρισμα)
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάλτε το σπανάκι σε 3 ματσάκια στο μπλέντερ μέχρι να έχει κοπεί καλά. Μεταφέρετέ το σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε τη ρικότα (ή το τυρί cottage), την παρμεζάνα, τα αυγά, το σκόρδο, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Βάλτε το μείγμα στην φόρμα για muffins.

Ψήστε τα cakes μέχρι να είναι έτοιμα, για περίπου 20 λεπτά. Αφήστε τα στο ταψί για 5 λεπτά ακόμα. Με ένα μαχαιράκι, κουνήστε τις άκρες και γυρίστε τα σε μια μεγάλη πιατέλα.

Σερβίρονται ζεστά. Μπορείτε να γαρνίρετε με λίγη παραπάνω παρμεζάνα, αν το επιθυμείτε.

Συνταγή: EatingWell

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.