Ομελέτα ελληνικής σαλάτας!

Απολαύστε από το υπέροχο γευστικό γεύμα ως πρωινό ή μεσημεριανό!

Υλικά (για 4 – 6 μερίδες):

  • 10 αυγά
  • Μια χούφτα φύλα μαϊντανού κομμένα
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • Μια μεγάλη χούφτα μαύρες ελιές καλαμών (κομμένες είναι πιο εύκολο να καταναλωθούν)
  • 100 γρ. τυρί φέτα τριμμένο

Μέθοδος:

Ανάψτε τη φωτιά στο grill σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατέψτε τα αυτά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον μαϊντανό, το πιπέρι και λίγο ανθό αλατιού.

Στη συνέχεια, παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζεται τα κομμάτια κρεμμυδιού σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 4 λεπτά ως που να αποκτήσουν καφέ χρώμα στις γωνίες. Μετά, βάζετε μέσα τις ντομάτες και τις ελιές και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μεσαία και ρίξτε τα αυγά. Μαγειρέψτε τα αυγά στο τηγάνι, ανακατεύοντάς τα. Μόλις τα αυγά είναι μισομαγειρεμένα, αλλά υγρά σε κάποια σημεία (περίπου στα δύο λεπτά), ρίξτε μέσα την φέτα και το ελαιόλαδο. Πάρτε την ομελέτα και βάλτε την μέσα στο ταψί στο grill για 5-6 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα πιο χρυσό χρώμα. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε από το ταψί!

Συνταγή: https://www.bbcgoodfood.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post