Συνταγή για σπιτική granola

Συνταγή για ένα αγαπημένο και υγιεινό σνακ χωρίς ζάχαρη.

Υλικά:

  • 9 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
  • ξηρούς καρπούς επιλογής σας (εδώ η συνταγή έχει αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους, φουντούκια)
  • αποξηραμένα φρούτα επιλογής σας (εδώ η συνταγή έχει φράουλα, δαμάσκηνο, cranberries)
  • 1/2 φλιτζάνι λιναρόσπορο
  • 4 κ. σ. σπόρους chia

 

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά (όλα εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα) και τοποθετούμε το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί, πάνω σε ταψί. Ανοίγουμε με ένα κουτάλι προς τα έξω, έτσι ώστε να απλωθεί η granola σε ίσο πάχος παντού και να ψηθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά σύνολο (στα 6 λεπτά αλλάζετε θέση στα ταψιά), μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει. Σπάμε με τα χέρια τη granola σε μικρά και μεγαλύτερα κομμάτια και προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Κλείνουμε σε δοχείο και διατηρούμε για περίπου 10 μέρες.  Η σπιτική granola σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα στα αγαπημένα σας coconut bowls!

Θρεπτική αξία:

  • Το απόλυτα θρεπτικό σνακ μιας και συνδυάζει τη γλυκιά γεύση και τις σούπερ θρεπτικές τροφές!
  • Εάν το επιλέξετε για πρωινό μην ξεχάσετε να συνδυάσετε μία ομάδα πρωτεΐνης όπως είναι το γάλα ή το γιαούρτι!
  • Μεταφέρεται εύκολα οπότε μπορείτε να το έχετε μαζί σας στην εργασία σας η πριν το γυμναστήριο!
  • Προσοχή στην ποσότητα μιας και η τέλεια γεύση που έχει μπορεί να σας παρασύρει και να υπερκατανάλωσετε!

Συνταγή από το Diatrofologia 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post