Πουτίγκα με σπόρους chia, βρώμη και μύρτιλλα

Πόσο ελκυστικό και ενδιαφέρον μπορεί να γίνει ένα πρωινό γεύμα...!

Ας ξεφύγουμε από τα στερεότυπα, ας μην είμαστε από τους «εγώ το πρωί πίνω μόνο έναν καφέ»...., ας βάλουμε το πρωινό γεύμα στις συνήθειές μας, ας το κάνουμε τρόπο ζωής μας... Το πρωινό γεύμα «ξυπνάει» τον μεταβολισμό μας και μας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, μας προστατεύει από το να υπερκαταναλώσουμε θερμίδες όταν λίγες ώρες μετά πεινάσουμε ! (όχι, ας μείνουμε μακριά από την ζαμπονοτυρόπιτα και το πιροσκί)...

Πολλοί από εμάς, δεν έχουμε χρόνο το πρωί για να ετοιμάσουμε κάτι να φάμε, γι’αυτό και συνήθως αγοράζουμε κάτι έτοιμο ή δεν τρώμε καθόλου. Τι θα λέγατε λοιπόν, αν υπήρχε τρόπος να ετοιμάσουμε το πρωινό μας από το βράδυ, να το βάλουμε στο ψυγείο και το πρωί να είναι έτοιμο για μας; Χωρίς κόπο, έτοιμο στο ψυγείο μας;

Πλέον το πρωινό μπορεί να είναι το πιο νόστιμο γεύμα της ημέρας και εγώ είμαι εδώ για να σας το αποδείξω και να σας κάνω να με πιστέψετε.

Η πουτίγκα με σπόρους chia και βρώμη είναι μια πολύ νόστιμη και υγιεινή λύση για όσους δεν έχουν χρόνο να ετοιμάσουν το πρωινό τους.

Η βρώμη είναι για μένα καθημερινή συνήθεια... την τρώω ζεστή (τη μουλιάζω σε γάλα αλλά αυτό είναι άλλη συνταγή, θα την πούμε άλλη στιγμή), την τρώω κρύα (από το βράδυ στο ψυγείο- overnight), την τρώω σε μπάρες δημητριακών, την τρώω σε γκρανόλα… Απλά την λατρεύω. Σε πολλούς φαίνεται άνοστη, αλλά και σε μένα έτσι φαινόταν πριν μάθω να τη χρησιμοποιώ… Άμα δε, συνδυαστεί και με σπόρους chia (σπόροι από τη Λατινική Αμερική με μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά οξέα) το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό!!

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε μια πουτίγκα με σπόρους chia, βρώμη και μύρτιλλα, να τη βάλουμε σε ένα βαζάκι στο ψυγείο μας και αύριο το πρωί να φάμε το πιο δροσερό, καλοκαιρινό και υγιεινό πρωινό;;;

 

Υλικά:
½ κούπα βρώμη (την ολόκληρη, ξέρετε, όχι την τριμμένη)
¼ κούπα σπόρους chia
1 κούπα γάλα ή νερό (εγώ χρησιμοποιώ γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας για έξτρα γεύση)
1 κ.γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 χούφτα φρέσκα μύρτιλλα
Γιαούρτι και φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα
Πρέζα αλάτι
Πρέζα κανέλα
 
Εκτέλεση:
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαζάκι, κλείνετε το καπάκι και το κουνάτε καλά.
- Ύστερα το βάζετε στο ψυγείο (overnight) ώστε η βρώμη και οι σπόροι chia να μουλιάσουν, να μαλακώσουν και να δημιουργηθεί πουτίγκα.
- Το πρωί, βγάλτε το βαζάκι από το ψυγείο, λιώνετε τα μύρτιλλα με ένα πιρουνάκι ώστε να γίνουν πουρές και τα ανακατεύετε με την πουτίγκα (αυτό το βήμα μπορεί να γίνει και το βράδυ).
- Προσθέστε από πάνω φρέσκα φρούτα ή λίγο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σας... και καλή απόλαυση!!!

     

     

    Κατερίνα Βλάχου
    μοριακή βιολόγος - διατροφολόγος

    Leave a comment

    Please note, comments must be approved before they are published

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


    You may also like

    View all
    Example blog post
    Example blog post
    Example blog post