Πουτίγκα με σπόρους chia, βρώμη και μύρτιλλα
Πόσο ελκυστικό και ενδιαφέρον μπορεί να γίνει ένα πρωινό γεύμα...!
Ας ξεφύγουμε από τα στερεότυπα, ας μην είμαστε από τους «εγώ το πρωί πίνω μόνο έναν καφέ»...., ας βάλουμε το πρωινό γεύμα στις συνήθειές μας, ας το κάνουμε τρόπο ζωής μας... Το πρωινό γεύμα «ξυπνάει» τον μεταβολισμό μας και μας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, μας προστατεύει από το να υπερκαταναλώσουμε θερμίδες όταν λίγες ώρες μετά πεινάσουμε ! (όχι, ας μείνουμε μακριά από την ζαμπονοτυρόπιτα και το πιροσκί)...
Πολλοί από εμάς, δεν έχουμε χρόνο το πρωί για να ετοιμάσουμε κάτι να φάμε, γι’αυτό και συνήθως αγοράζουμε κάτι έτοιμο ή δεν τρώμε καθόλου. Τι θα λέγατε λοιπόν, αν υπήρχε τρόπος να ετοιμάσουμε το πρωινό μας από το βράδυ, να το βάλουμε στο ψυγείο και το πρωί να είναι έτοιμο για μας; Χωρίς κόπο, έτοιμο στο ψυγείο μας;
Πλέον το πρωινό μπορεί να είναι το πιο νόστιμο γεύμα της ημέρας και εγώ είμαι εδώ για να σας το αποδείξω και να σας κάνω να με πιστέψετε.
Η πουτίγκα με σπόρους chia και βρώμη είναι μια πολύ νόστιμη και υγιεινή λύση για όσους δεν έχουν χρόνο να ετοιμάσουν το πρωινό τους.
Η βρώμη είναι για μένα καθημερινή συνήθεια... την τρώω ζεστή (τη μουλιάζω σε γάλα αλλά αυτό είναι άλλη συνταγή, θα την πούμε άλλη στιγμή), την τρώω κρύα (από το βράδυ στο ψυγείο- overnight), την τρώω σε μπάρες δημητριακών, την τρώω σε γκρανόλα… Απλά την λατρεύω. Σε πολλούς φαίνεται άνοστη, αλλά και σε μένα έτσι φαινόταν πριν μάθω να τη χρησιμοποιώ… Άμα δε, συνδυαστεί και με σπόρους chia (σπόροι από τη Λατινική Αμερική με μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά οξέα) το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό!!
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε μια πουτίγκα με σπόρους chia, βρώμη και μύρτιλλα, να τη βάλουμε σε ένα βαζάκι στο ψυγείο μας και αύριο το πρωί να φάμε το πιο δροσερό, καλοκαιρινό και υγιεινό πρωινό;;;
μοριακή βιολόγος - διατροφολόγος
Leave a comment