Πρωινό με bruschetta
Δίνουν στο ξεκίνημα της ημέρας μια υγιεινή ενίσχυση. Οι παραδοσιακές γεύσεις ενώνονται με τα αυγά και δημιουργούν ένα υπέροχο γεύμα.
Υλικά
- 3 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- 1/3 κούπα τυρί φέτα, τριμμένο
- ¼ κούπα ελιές Καλαμών, κομμένες στην μέση
- 3 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ή ¾ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, καλά κομμένο
- 4 ψωμάκια της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
- 6 μεγάλα αυγά
- 1/8 κ.γ. ανθός αλατιού
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- Επιπλέον φρέσκος βασιλικός
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ενώστε τα έξι πρώτα υλικά. Βάλτε τα ψωμάκια σε ένα ταψί και ρίξτε από πάνω το μείγμα ντομάτας. Στη συνέχεια, ψήστε τα μέχρι να ζεσταθούν αρκετά, για 10 – 12 λεπτά.
Ταυτόχρονα, χτυπήστε τα αυγά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Ζεστάνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε, βάζετε μέσα τα αυγά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι στερεό και να μην έχει καθόλου υγρό από αυγά. Πασπαλίστε με βασιλικό και σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment