Ψητά Μήλα με Πλιγούρι Βρώμης, Μέλι & Τζίντζερ

Ψητά Μήλα με Πλιγούρι Βρώμης, Μέλι & Τζίντζερ

Προσαρμόζετε τα υλικά ανάλογα με τις ποσότητες που επιθυμείτε.

  • 10 μήλα
  • χυμός από μισό λεμόνι

Συστατικά

  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα αδιάλυτου και μη ζαχαρούχου χυμού μήλου/cider (ή γάλα της επιλογής σας ή νερό)
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 2κ.σ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
  • 1/2 κ.γ. αλεσμένου κάρδαμου
  • 1/4 κ.σ. σκόνη βανίλιας
  • 3κ.σ. λάδι καρύδας
  • 10-15 ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • Μικρή ποσότητα ανθού αλατιού

Σερβίρισμα

  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι (ή γιαούρτι καρύδας)
  • Μέλι Τζίντζερ (ανακατεύουμε φρεσκοτριμμένο τζίντζερ με το μέλι σε χαμηλή φωτιά)
  • 10-15 ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • Σκόνη κανέλας

Μέθοδος:

Ανάβετε το φούρνο στους 200°C. Πλένετε πολύ καλά τα μήλα και με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρείτε τα κουκούτσια από την κορυφή του κάθε μήλου. Αφαιρέστε μικρή ποσότητα με ένα κουτάλι στο εσωτερικό του μήλου για να κάνετε χώρο για τη βρώμη. Ρίξτε μια ποσότητα χυμού λεμονιού στο εσωτερικό των μήλων και τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο ψησίματος με ψηλές πλευρές.

Προσθέστε όλα τα υλικά της βρώμης (εκτός από το λάδι καρύδας) σε μια μεσαία κατσαρόλα και βράστε τα καθώς τα ανακατεύετε. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι το μείγμα να είναι κρεμώδες. Προσθέστε το λάδι καρύδας και τα αμύγδαλα προς το τέλος. Στη συνέχεια, γεμίστε τα μήλα με το μείγμα βρώμης και γαρνίρετε με έξτρα κανέλα. Τοποθετείστε ξανά τις κορυφές των μήλων. Προσθέστε 2 κ.σ. νερό στο τέλος του ταψιού και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να είναι μαλακά. Έχετε το νου σας ως στο φούρνο καθώς κάθε ποικιλία μήλου έχει διαφορετικό χρόνο ψησίματος.  

Σερβίρετε τα μήλα σε ένα πιάτο, συνοδεύοντας τα με γιαούρτι, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, κανέλα και μέλι τζίντζερ.

Συνταγή: https://greenkitchenstories.com

 


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published