Ελληνική ανοιχτή ομελέτα με ντομάτα και φέτα!
Ένα γευστικό κέικ αβγού με ψητές ντομάτες, σκόρδο, λίγη φέτα και αγαπημένες πικάντικες πινελιές.
Μια γρήγορη συνταγή που είναι έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά.
Υλικά:
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια (4 κομμάτια)
- 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου
- 2 κ.σ. τριμμένο τυρί φέτα
- 7 μεγάλααβγά
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- ½ κ.γ. κόλιανδρος
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μεσαία θερμοκρασία.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κομμάτια ντομάτας και τα απλώνετε ως μια στρώση. Πασπαλίστε με τριμμένο σκόρδο. Στη συνέχεια, μαγειρέψτε σε μεσαία θερμοκρασία χωρίς να το πειράξετε μέχρι οι ντομάτες να είναι μαλακές και ελαφρώς ξηρές (για περίπου 5 λεπτά). Προσθέστε φέτα και αφήστε το να λιώσει για λίγο.
Καθώς οι ντομάτες τηγανίζονται, βάλτε το εσωτερικό των αβγών σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, το φρέσκο δυόσμο, τα πικάντικα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε ελαφρά.
Ανεβάστε τη θερμοκρασία σε μεσαία προς υψηλή. Ρίξτε το μείγμα με τα αβγά πάνω από τις ντομάτες. Καλύψτε ελαφρά ως που να αρχίσει να απλώνει.
Ανάψτε το φούρνο σας. Μεταφέρετε το περιεχόμενο στο φούρνο σας. Παρακολουθήστε το μέχρι να ετοιμαστεί και να ζεσταθεί τελείως.
Στη συνέχεια, κόψτε την ελληνική ομελέτα σε 4 κομμάτια. Σερβίρετε την ζεστή με ψωμί, ελιές ή μια Μεσογειακή σαλάτα!
Καλή όρεξη!
Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com
Leave a comment