Χούμους με γλυκοπατάτα
Φτιάξτε μόνοι σας μια γευστική συνταγή και απολαύστε ένα υπέροχο και θρεπτικό ορεκτικό!
Συστατικά:
-
- 400γρ ρεβύθια
- 150ml ζωμός απο ρεβύθια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμο απο 2 λεμόνια
- 1κ σούπας αλάτι
- 1κγ κύμινο
- 1κγ κουρκουμά
- 3 κ σούπας ταχίνι ολικής αλέσεως
Εκτέλεση:
- Αποβραδύς μουλιάστε τα ρεβύθια σε 1.5 λίτρο κρύο νερό. Το πρωί, βράστε τα σε μέτρια φωτιά με το ίδιο νερό μέχρι να μαλακώσουν. (Ο χρόνος που θα χρειαστεί, καθορίζεται από την ποιότητα του ρεβυθιού)
- Στην αρχή του βρασμού, μη ξεχἀσετε να τα ξαφρίσετε με μια κουτάλα!
- Ψήστε την γλυκοπατάτα στον φούρνο, σε ροδέλες κομμένη με λιγο αλάτι κ ελαιόλαδο. Στους 180 για περίπου 20 λεπτά.
- Στραγγίστε τα ρεβύθια (κρατήστε τον ζωμό!) και βάλτε τα σε ενα μπλέντερ με ολα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε σιγα σιγα τον ζωμό όσο δουλευει το μηχάνημα και δημιουργήστε την ιδανική υφή που προτιμάτε, βάζοντας οσο ζωμό θέλετε. Ιδανικά ειναι 150ml!
- Σερβίρετε με ελαιόλαδο και κόκκινο γλυκο πιπέρι! Συνοδευτικά με πιτούλες, λαχανικά κομμένα σε λωριδες και οι επιλογές είναι αμέτρητες!
Συνταγή από την http://greekmamachef.gr/
Leave a comment