vegan ·
Vegan γεμιστά αβοκάντο
Μπορούν να είναι ένα ωραίο σνακ, ένα συνοδευτικό πιάτο ή και ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα.
Υλικά
- 3 αβοκάντο, κομμένα στην μέση και χωρίς το κουκούτσι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1/3 αγγούρι, σε κομμάτια
- 1 πιπεριά κέρατο (κάθε χρώμα), χωρίς σπόρους – σε κομμάτια
- 1 πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρους, σε κομμάτια
- ¼ κόκκινο κρεμμύδι, σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη ή 1/8 – ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
- Μικρή χούφτα ντοματίνια, σε κομμάτια (προαιρετικά)
- 2 – 4 κ.σ. χούμους
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα υλικά. Μόλις κόψετε τα αβοκάντο και αφαιρέσετε τα κουκούτσια, στίψτε λεμόνι για να σταματήσει το μαύρισμα.
Τοποθετείστε το αγγούρι, την πιπεριά κέρατο, την jalapeno, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ντοματίνια σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε αρκετό χούμους για να τα σκεπάσετε.
Γεμίστε τα αβοκάντο και γαρνίρετε με αλάτι, πιπέρι και λεμόνι. Προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για περισσότερο χρώμα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment