Απλή πράσινη σαλάτα
Μια υπέροχη συνοδευτική σαλάτα που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.
Υλικά
- 2 μικρά κεφάλια από απαλό μάρουλι
- Βινεγκρέτ λεμονιού, μισή συνταγή
- 1 αγγούρι, σε λεπτές φέτες
- ¼ κούπας τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
- 2 κ.σ. κολοκυθόσπορος
- 1 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
- ¼ κούπα microgreens
- Ανθός αλατιού, προαιρετικά
Ψητά αμύγδαλα με ταμάρι σάλτσα
- ½ κούπα ωμά αμύγδαλα
- ½ κ.σ. σάλτσα ταμάρι
Εκτέλεση
Ψήστε τα αμύγδαλα: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 C και απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Τοποθετείστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και ενώστε με σάλτσα ταμάρι. Ψήστε για 10 – 14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Ενώστε τη σαλάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το μαρούλι με λίγες κουταλιές από το dressing. Προσθέστε το αγγούρι, την Παρμεζάνα, τον κολοκυθόσπορο και τα αμύγδαλα, Πασπαλίστε με έξτρα dressing και γαρνίρετε με microgreens. Προσθέστε περισσότερο ανθό αλατιού, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment