Απλή πράσινη σαλάτα

Μια υπέροχη συνοδευτική σαλάτα που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.

Υλικά

  • 2 μικρά κεφάλια από απαλό μάρουλι
  • Βινεγκρέτ λεμονιού, μισή συνταγή
  • 1 αγγούρι, σε λεπτές φέτες
  • ¼ κούπας τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορος
  • 1 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
  • ¼ κούπα microgreens
  • Ανθός αλατιού, προαιρετικά

Ψητά αμύγδαλα με ταμάρι σάλτσα

  • ½ κούπα ωμά αμύγδαλα
  • ½ κ.σ. σάλτσα ταμάρι

 

Εκτέλεση

Ψήστε τα αμύγδαλα: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 C και απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Τοποθετείστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και ενώστε με σάλτσα ταμάρι. Ψήστε για 10 – 14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Ενώστε τη σαλάτα. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το μαρούλι με λίγες κουταλιές από το dressing. Προσθέστε το αγγούρι, την Παρμεζάνα, τον κολοκυθόσπορο και τα αμύγδαλα, Πασπαλίστε με έξτρα dressing και γαρνίρετε με microgreens. Προσθέστε περισσότερο ανθό αλατιού, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post