#Vegan -Σαλάτα με ταχίνι, καρότο και ρεβύθια
Απολαύστε την για ένα πλήρες γεύμα ή συνοδευτικό (ως συνοδευτικό τα υλικά φτάνουν για 6 μερίδες).
Υλικά
Για τα πικάντικα ρεβύθια:
- 500 γρ. μαγειρεμένα ρεβύθια που έχουν ξεπλυθεί και στραγγιστεί
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. κύμινο
- 1/8 κ.γ. κανέλα
- 1/8 κ.γ. γλυκό πιπέρι
- Μια πρέζα αλάτι και μια πιπέρι
Για το dressing
- 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
- ¼ κούπα ταχίνι
- ¼ κούπα χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- 1/8 κ.γ. τριμμένο πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Νερό για αραίωση (αν χρειαστεί)
Για τη σαλάτα
- 3 κούπες κομμένα καρότα (περίπου 3-4 καρότα μεσαίου μεγέθους)
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- ½ φλιτζάνι σταφίδες
- 1 κούπα φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι και πιπέρι (για τη γεύση)
Μέθοδος
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 °C. Ενώστε τα ρεβίθια με το λάδι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε τα σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε τα στο φούρνο για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσό – καφέ χρώμα και να είναι τραγανά. Κουνήστε το ταψί αρκετές φορές κατά το ψήσιμο. Αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
- Συνδυάστε όλα τα συστατικά για το dressing σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα. (Μπορείτε να το κάνετε είτε με το χέρι είτε με ένα μπλέντερ.) Εάν το dressing είναι παχύρευστο, προσθέστε νερό . Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, ρίξτε τα τεμαχισμένα καρότα, το κρεμμύδι, τις σταφίδες και το μαϊντανό με το dressing. Ανακατέψτε καλά. Γαρνίρετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάλτε πάνω τα ρεβύθια και σερβίρετε!
Καλή απόλαυση!
Leave a comment