arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Πατατοσαλάτα με τζατζίκι


Αν δε θέλετε να βάλετε αυγά στην πατατοσαλάτα σας, τότε αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για εσάς.
Πατατοσαλάτα με τζατζίκι

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Πατατοσαλάτα με τζατζίκι


Πατατοσαλάτα με τζατζίκι

Για έξτρα χρώμα, βάλτε ραπανάκια, μήλα και πίκλες σκόρδου.

  • 1,3 κιλά μικρές κόκκινες πατάτες, κομμένες στην μέση
  • 340 γρ. κρύο ελληνικό κρεμώδες τζατζίκι
  • 2 λωρίδες σέλινο, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα ελληνικό γιαούρτι
  • 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. αλάτι από σέλερι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκος τριμμένος δυόσμος, προαιρετικά

 

Μέθοδος:

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και προσθέστε νερό για να τις καλύψετε. Βράστε τις και στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα. Συνεχίστε να τις μαγειρεύετε ακάλυπτες μέχρι να μαλακώσουν, 10-15 λεπτά. Στραγγίστε και τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε τις στο ψυγείο, καλυμμένες, μέχρι να κρυώσουν.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τη σάλτσα τζατζίκι, το σέλινο, το γιαούρτι, τα πράσινα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το αλάτι σέλινου, το πιπέρι και, αν θέλετε, δυόσμο. Με ένα κουτάκι βάλτε μέσα τις πατάτες και ανακατέψτε καλά.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.