Πατατοσαλάτα με τζατζίκι
Για έξτρα χρώμα, βάλτε ραπανάκια, μήλα και πίκλες σκόρδου.
- 1,3 κιλά μικρές κόκκινες πατάτες, κομμένες στην μέση
- 340 γρ. κρύο ελληνικό κρεμώδες τζατζίκι
- 2 λωρίδες σέλινο, ψιλοκομμένο
- ½ κούπα ελληνικό γιαούρτι
- 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος
- 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. αλάτι από σέλερι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. φρέσκος τριμμένος δυόσμος, προαιρετικά
Μέθοδος:
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και προσθέστε νερό για να τις καλύψετε. Βράστε τις και στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα. Συνεχίστε να τις μαγειρεύετε ακάλυπτες μέχρι να μαλακώσουν, 10-15 λεπτά. Στραγγίστε και τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε τις στο ψυγείο, καλυμμένες, μέχρι να κρυώσουν.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τη σάλτσα τζατζίκι, το σέλινο, το γιαούρτι, τα πράσινα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το αλάτι σέλινου, το πιπέρι και, αν θέλετε, δυόσμο. Με ένα κουτάκι βάλτε μέσα τις πατάτες και ανακατέψτε καλά.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment